Mercedes GT AMG Performance – бъдете готови за състезанието на живота си

Новият AMG GT Black Series издига по традиция новия си автомобил до безпрецедентно ниво на мощност.

 

 

Новото превозно средство наистина е готово за движение, но единственото място за тестване на възможностите му е затворената писта.

Под капака е най-мощният AMG V8 двигател, методично конфигуриран от инженерите на Affalterbach, за да осигури оптимално изстрелване при минимално изместване.

Той постига невероятните 720 конски сили и 800 нм въртящ момент, ускорява се от 0-100 км в час за 3.1 секунди и достига 200 км в час за по-малко от 9 секунди.

От GT Black Series използват състезателна програма, за да ви осигурят истинска състезателна тръпка. Освен това AMG е не само най-мощният автомобил досега, но той е и най-аеродинамичният, съдържащ най-интелигентната комбинация от материали. Той може да се похвали и с най-впечатляващата динамика при шофиране.

Нека да кажем и няколко думи за дизайна, защото е невъзможно да се говори за автомобила, без да се обърне внимание на външния вид на GT Black Series: този автомобил е като изваян до съвършенство, за да постигне най-висока производителност и най-чиста динамика.

Широкият всмукателен отвор на радиатора — адаптиран директно от GT3 — елиминира необходимостта от отделни смукателни отвори в близост до каналите на колелата. Полукръглите флисове и въздушните завеси увеличават притискащата сила. Големите изходи от въглеродни влакна на капака също помагат за подобряване на притискащата сила и контрола при висока скорост. А задният спойлер може механично да се настройва към условията на шофиране, позволявайки оптимален баланс между скорост и стабилност.

Допълнителен контрол е гарантиран с окачването AMG на GT, адаптирано от технологията на моторните спортове. В съчетание с AMG RIDE CONTROL, той гарантира максимална стабилност и комфорт, дори при завиване или спиране при висока скорост.

Така че продължете с предизвикателството: Качете се в автомобила с драматичния интериор – с DINAMICA и Exclusive Nappa кожа. След това преценете необузданата му производителност чрез елегантните и ясни медийни дисплеи. Хванете волана AMG Performance — и се подгответе за състезанието на живота си.

От 2006 г. Black Series заема специално място в AMG: редки автомобили, които представляват най-прекият трансфер на технологията за моторни спортове към готови за движение превозни средства. Тази скъпа играчка, която може да задоволи и най-капризните фантазии на своите собственици, стартира с цена от 330 000 долара за бройка.