Mercedes-Benz AMG GT 63 S – уникалната визия

Mercedes-AMG GT 63 S е седан от висок клас с четири използваеми седалки, багажник и космически асоциации.

Сега той е претърпял допълнителна трансформация от немските тунери Brabus и е сублимиран от Fostla.de Concepts. Списъкът на извършените модификации е доста изчерпателен.

Тъй като това е Brabus, нека започнем с механиката, която е в основата на тази трансформация. Brabus 800, както подсказва името, произвежда благодарение на своя 4.0-литров V8 двигател с двойно турбо 800 конски сили и 1040Нм въртящ момент.

Увеличението на мощността, съчетано с тегло от 2 тона, помага на чудовището от Щутгарт да ускори от 0-100 км/ч. за 2.9 секунди и без усилие да достигне максималната си скорост от 320 километра в час. Този двигател има и втори комплект турбо за по-голяма мощност спрямо 639 конски сили на стандартния GT 63 S. Оборудван е с пакета Brabus PowerXtra B40S-800.

Като преминем към екстериора, ще видим как Brabus допринася затова купе с четири врати да изглежда още по-агресивно в сравнение със стандартния автомобил. Като част от пълния пакет на каросерията е монтиран значителен по размер заден дифузер, изработен от карбон. Комплектът се допълва от персонализирана предна броня и специални значки.

Размерът на кованите джанти на Brabus Monoblock Z е наистина впечатляващ, с 21” отпред и 22” отзад. Те прикриват масивни карбоно-керамични дискове, които купувачът получава с настройката. Гумите Pirelli P Zero също са големи, с гума 275/35 отпред и 335/25 отзад, които държат този звяр стабилен на пътя и също са от голямо значение.

Fostla, са известни със своите военни камуфлажни кокпита (пилотски кабини). Оттенъкът „Badlands Green“, който се вижда тук, е допълнен с медни акценти, които могат да бъдат намерени на предната решетка, шублерите и дифузора.

И накрая, един поглед към кабината би трябвало да ви е достатъчен, за да ви стане ясно колко много от Mercedes държат на този модел. Това е така, защото Fostla черпи вдъхновение от Rolls-Royce с осветената като небе облицовка с множество миниатюрни светодиоди.

Освен това, въглеродните влакна са използвани щедро на централната конзола, което се допълва добре от синьото околно осветление, от волана от алкантара и от почти повсеместното използване на кожа. Fostla наистина превзе грандиозния интериор на Mercedes AMG GT 63 и го издигна на ново ниво. Цената също е „красива“ – 453 000 евро, но ви гарантира лукс и уникалност от най-рядък вид.