Меган Маркъл си навлича гнева на кралското семейство

Съпругата на принц Хари е напът да промени британската история, но по-доста скандален начин. Разказваме ви с какво се провини херцогинята на Съсекс.

 

По информация на клюкарския уебсайт Page Six, предоставена му от близки до Меган Маркъл, американката е гласувала на тазгодишните президентски избори, изпращайки своя вот по пощата. Така тя стана първият член на британското кралско семейство, който някога е гласувал, и това представлява сериозен проблем.

Етикетът в английския двор забранява на своите членове да гласуват или да демонстрират публично политическите си пристрастия. Макар че все още няма специално написан закон по този повод, всички от династията Уиндзор до този момент се въздържаха от политическа ангажираност. Но както по всичко личи, принц Хари не е успял да спре любимата си.

Меган беше американка още преди да се сроди с британското кралско семейство. За нищо на света нямаше да пропусне тези избори, дори заради всички трудности, през които преминава.“ – съобщава единият от близките ѝ източници пред американската медия.

Да припомним, че преди няколко месеца херцозите на Съсекс скандализираха света – в частност гражданите на Съединените щати и Обединеното кралство – след като публично апелираха американците да се включат във въпросната политическа битка като гласуват. Мнозина изляха гнева и разочарованието си в социалните мрежи, наблягайки на факта, че скандалната двойка вероятно използва благородническите си титли, от които все още не се е отказала, за личен пиар и облаги. Между другото, актрисата е сред най-големите противници на Доналд Тръмп – още една причина да гласува на всяка цена против него.

До този момент няма официално изявление нито от страна на Меган Маркъл, нито от страна на съпруга ѝ. Но дръзката ѝ постъпка едва ли ще остане незабелязана от Нейно Величество Елизабет Втора.