Марката Louis Vuitton лансира Sandwich Bag

Шега или не, луксозната модна френска къща пусна на пазара нова чанта. Само че тази “чанта” няма нищо общо с луксозните модели на бранда, напротив – прилича на напълно обикновен хартиен плик за сандвичи.

 

Преди брони дни свидетели на куриозното събитие се оказаха случайните минувачи покрай един от бутиците на Louis Vuitton, намиращ се в Западен Холивуд.

Въпросната чанта.

Най-обикновена хартиена торбичка, използвана от американците за носенето на храна (най-вече учениците). Но с една малка подробност – логото на бранда, надписът „Maison Fondée En 1854“  и нехартиената ѝ материя, съобщават от италианската медия Corriere.

Оказва се, че зад идеята на новия продукт стои не кой и да е, а известният музикант Фарел Уилямс: прочул се само преди години със знаковия си музикален хит Happy. И в това няма нищо чудно, тъй като афроамериканецът стана креативен дизайнер на мъжкия отдел на лейбъла преди почти една година.

Фарел Уилямс.

Чантата е изработена от телешка кожа, а цветът е сред най-използваните…” – пише в официалния уебсайт на Louis Vuitton. Цената на аксесоара на Висшата мода е към 2890 евро.

Louis Vuitton Laundry Bag и Paint Can Bag

Нека да припомним, че от 2007-а насам френският бранд решава да пусне на пазара аксесоари, вдъхновени от вещите на нашето ежедневие. Например Laundry Bag (Сакът за пране) и Paint Can Bag (Чантата кофа за боя).