Кой е най-страшният филм на всички времена?

На 31-ри октомври бе Хелоуин – празникът на тиквите, лакомствата, пакостите, маскарада и Вси Светии. Също така и на страшните хорър филми. Ето защо не е чудно, че според неотдавнашно проучване се разбра, кой е най-зловещият и страшен филм на всички времена. Ето кой е той:

 

Преди броени дни британският уебсайт www.broadandchoices.co.uk публикува списък с най-страшните филми, получен чрез онлайн гласуване.

Близо 250 души имаха възможността да споделят своя собствен топ 4 за визуалните разкази, от които направо се изправят косите. Нещо повече – към всеки един участник бе прикрепен и специален кардиологичен апарат за допълнително доказателство за това, колко впечатляващ е всеки един от филмите за ужаси.

Оказа се, че това е британският кинематографски проект Host („Домакин“), дело на режисьора Роб Севидж и излязъл на 4-ти декември 2020 година. Историята му разказва за група приятели, които се държат в течение чрез видеоразговори, използвайки нашумялата компютърна програма Zoom, по време на санитарна криза. Те, обаче, не знаят, че техните приятелски и тъй приятни разговори много скоро ще се превърнат в истински кошмарен ад…

“Греховен” (2012) на Скот Дериксън се нарежда на второ място, а трето бе връчено на „Коварен план“ (2010) на Джеймс Уан. „Заклинанието“ (2013), „Паранормална активност“ (2009), „Предизвестена смърт“ (2002), „Екзорсистът“ (1973) и „Проклятието Блеър“ (1999) също бяха сред популярните избори на гласувалите.