Колко струва наемът на най-романтичните частни острови

Не всеки може да си позволи собствен остров – цената им достига стотици милиони долари. Наемането е много по-достъпно. На свой ред мнозина милиардери и холивудски звезди са склонни да преотстъпят владенията срещу определена сума.

 

Наемането на частен остров е уникална възможност за семействата и двойките да прекарат един уикенд или цяла седмица далеч от всекидневния стрес и суматоха. За да си позволите подобен лукс, не е нужно да сте милиардер. Освен това ваканцията на частен остров може да се определи като един от  най-романтичните подаръци  за Свети Валентин. Представяме ви няколко възможности.

 

Остров Чойни Кей, Бахамски острови
Наем: 21 хил. долара на нощ
Настаняване: пет спални, пет бани

Отличителна черта на острова са шестте частни плажа с бял пясък. На разположение на гостите е голяма вила в балийски стил. Състои се от три павилиона, свързани с пешеходни пътеки. В първия има спалня с голямо легло и зона за отдих. Банята е с открит душ и голяма вана, а отвън има джакузи. Третият павилион с просторна веранда разполага с четири спални за гости.

 

Остров Гладен, Белиз
Цена: 3 хил. долара на нощ
Настаняване: вила с  две спални и две бани

Вилата на острова е идеална за двойки. Ако искате да посетите мястото с приятели, сградата  разполага и със спалня за гости. Обслужващият персонал живее на малък остров, скрит от любопитни очи, разположен на две минути път с лодка. Готвачът, мениджърът и администраторът са готови да дойдат при първото обаждане. Това е най-романтичният и уединен остров в нашата селекция.

 

Остров Джапао, Бразилия
Цена: 4 хил. долара на вечер
Настаняване: пет спални и пет бани

Площта на тропическия остров Джапао надхвърля 24 500 кв. метра. На него има частен плаж, басейн, джакузи и вила, разположена върху 650 кв. метра. Условията за наемане предполагат, че на острова ще има само една група гости от 2-8 души, което осигурява на двойките и семействата максимално уеденение. До острова се стига с хеликоптер.

 

Остров Некер, Британски Вирджински острови
Цена: 87 хил. долара на нощ
Настаняване: 20 спални и 20 бани

Частният остров на Ричард Брансън беше напълно възстановен след пагубен ураган. Сега той може да бъде нает по всяко време на годината. Това е идеална възможност да се отпуснете в компанията на приятели и семейство. На острова могат удобно да се настанят до 30 гости. Те имат на разположение 15 спални, 11 от които са в основната къща. Възможно е да се наеме и  друга вила за 16 души на съседния остров Москито, който също принадлежи на бизнесмена.

 

Остров Вомо, Фиджи
Цена: 39 хил. долара на нощ
Настаняване: четири вили за 90 гости

Островът е с площ от 910 хил. кв. метра е част от архипелага Маманута и е само на 15 минути полет от главното международно летище на Фиджи. Можете да стигнете до острова с хеликоптер или със самолет. Характеристики на Вомо – луксозни вили на плажа и на хълмовете. Основната вила и кралската вила с четири спални, са идеални за няколко двойки, които искат да прекарат романтична ваканция на частен остров.

 

Остров Каливини,  Гренада
Цена: 132 хил. на нощ
Настаняване: 25 спални, 25 бани

Специалното на Kaливини са двата му пясъчни плажа и невероятната гледка към Атлантическия океан и Карибското море. Площта на острова е 324 хил. кв. метра. Намира се само на пет минути с лодка от Гренада. Почиващите разполагат с 10 спални в основното имение, девет спални във втората вила и с още три къщи с две спални. Гостите могат да използват и 53-метровата ветроходна яхта Perini Navi или една от другите 12 лодки.

Остров Дънбар Рок,  Хондурас
Цена: 50 хил. долара на седмица
Настаняване: 11 стаи

Дънбар Рок се намира на 11 км източно от остров Роатан. Гостите могат да отседнат във вила с девет стаи с гледка към океана и с две луксозни стаи. Всяка от тях разполага със самостоятелен балкон с изглед към крайбрежната ивица и пясъчния плаж. Площта на четириетажната вила е почти 1400 кв. метра. В нея могат да се настанят до 22 гости.
На острова има и школа за гмуркане – PADI. На нейно разположение е 14-метрова яхта Freedom и 12-метрова яхта Endeavour с капацитет до 20 гмуркачи.

 

Остров Воава, Малдиви
Цена: 46 хил. долара на нощ
Настаняване: седем спални и седем бани

Островът се намира в атола Баа на Малдивите. Воава е първият частен остров, управляван от хотелската верига Four Seasons. Там можете да се скриете от любопитни очи, наслаждавайки се на всички удобства на престоя в хотел. На разположение на гостите са вила на първа линия с две спални, вила на плажа с три спални, две луксозни стаи и две летни къщи. В тях могат да се настанят до 22 души. На острова има и отделна къща, в която живее персоналът. Гостите на острова могат да наемат и яхтата Voavah Summer.