Кои са победителите в „Кмет на Годината“?

Живеейки в България – и бидейки всекидневно облъчвани от негативни енергии и тъжни новини – през повечето време си мислим, че всичко в държавата ни е обърнато наопаки. Поради тази причина често забравяме да забележим и позитивите, които дори и малки, не са изчезнали напълно. В този ред на мисли преди няколко дни, по инициатива на уебсайта kmeta.bg, бяха отличени някои от най-добрите кметове в татковината ни. Ето какво друго се знае до момента:

 

Порталът на българските общини kmeta.bg за девети пореден път организира конкурса “Кмет на годината”. Победителите бяха избрани благодарение на вота на стотици хиляди граждани от различни краища на България. Категориите тази година са вече 8: „Кмет на Годината“, „Кмет на Гражданите“, „Градска Среда“, “Smart City”, „Туризъм и Култура“, „Зелена Община“, „Спорт и Младежки Инициативи“ и нововъведената „Инвестиция на Годината“.

Един от отличените градоначалници в категорията „Градска Среда“ е Валентин Ревански, за когото Banker Special вече писа.

Валентин Ревански.

Благодаря на всеки един, който е дал своя глас за Ямбол, но знаем, че имаме още много работа, за да постигнем един добър облик на нашия град. В момента се изпълняват важни инфраструктурни и културни проекти, поетапно се подменя и уличното осветление в града. Проблемите, пред които сме изправени, наистина са много. Използвам момента да се извиня на всички жители на Ямбол за временните неудобства, които се създават покрай изпълнението на проектите. Отново благодаря за наградата – тя е на всички ямболии! Благодаря и на всички, които ни подкрепят в нашите инициативи и работят безвъзмездно, на тези, които даряваха лични средства за подобряване на вида на нашия роден град“ – сподели с огромна радост Ревански. Наградата бе приета от неговия заместник – Енчо Керязов.

Енчо Керязов.

Впрочем, в официалната страница на община Ямбол във Facebook можете да разберете какви са завършените, текущите и бъдещите ѝ проекти.

А ето кои са и другите победители:

 

1. „Кмет на Годината“ ;

2. „Кмет на Гражданите“;

3. „Градска Среда“;

4. „Smart City“;

5. „Туризъм и Култура“;

6. „Зелена Община“;

7. „Спорт и Младежки Инициативи“;

А в осмата категория наградата получиха Найден Косев, заместник-кметът на Шумен, и Фикрет Индже, изпълнителният директор на компанията “Алкомет”. Тя му бе връчена, след като тази година градоначалниците получиха правото да номинират инвеститорите, избрали техния регион и направили в него най-значими вложения.

Отляво: Фикрет Индже, отдясно: Найден Косев.

Церемонията по връчването на наградите “Кмет на годината” ще бъде излъчена по БНТ на 25-ти ноември, като бъдат спазени всички противоепидемични мерки.