Какво се знае за предстоящия мюзикъл, базиран на „Магьосникът от Оз”

Ако и вие сте фен на златни пътища, изумрудени градове и зли вещици от Запада, тогава предстоящото филмово заглавие е точно за вас.

 

Неотдавна се разбра, че Ариана Гранде и Синтия Ериво са избрани да участват в успешния комедиен мюзикъл на „Бродуей” – Wicked („зловещо”, „нечестиво“). Те ще се превъплътят в ролите на Глинда, Добрата вещица от Юга, и Елфаба, Злата вещица от Запада, изиграни от Кристин Ченоует и Идина Мензeл (гласът на кралица Елза от “Замръзналото кралство”) на „Бродуей”.

Идина Мензeл и Кристин Ченоует в образите на Елфаба и Глинда.

Същевременно британският актьор Джонатан Бейли от нашумелия по Netflix сериал “Бриджъртън” ще бъде Фийеро – стожер (опора) на любовното съперничество между двете героини. Допълнително се знае, че малоазийската актриса Мишел Йео ще изиграе Мадам Морибъл, директорката на университета Шиз, а Джеф Голдблум ще влезе в ролята на самия Магьосник от Оз.

Ариана не успя да скрие радостта си…

В интерес на истината, феновете чакат за екранизацията на Wicked още от 2004 г.; режисьорът Джо Чу, обаче, обещава, че те ще бъдат възнаградени за дългото им чакане. Още от миналия април се знае, че кинолентата ще бъде разделена на две части: първата трябва да излезе през декември 2024-а, а втората – точно една година след първата.

Също и Синтия…

Беше пределно ясно, че нямаше как да помести цялата история на мюзикъла в един единствен филм… Трябваше ни повече лентово място, за да можем да разкажем историята на тези тъй така обичани персонажи по-обстойно.” – разказа преди време американският кино деец.

Мишел Йео.

Също така се знае, че Стефан Шуорц ще композира музиката, Уини Холцман ще се занимава с двата сценария, а Марк Плат ще съблюдава продукцията.

Ариана, изпълняваща The Wizard and I на живо.

Апропо, още от преди 5 години се знае, че една от съкровените мечти на Ариана Гранде бе да получи ролята на Глинда. Причината – певицата изпълни на живо песента The Wizard and I в чест на петнадесетата годишнина на мюзикъла. По всичко изглежда, че молбата ѝ е била чута.