Какво се случва със Stromae?

Белгийският певец, който покори света през 2009-а с хита Alors On Danse (гледан над 274 млн. пъти в YouTube), може в най-скоро време отново да се появи с нов студиен албум. Ето за какво иде реч:

 

Пол Ван Авер, както е истинското име на музиканта, преди броени дни даде интервю пред белгийската медия Max, след близо шестгодишно отсъствие от светския живот. В него Stromae не само сподели какви ще са новите проекти на Mosaert (неговият моден лейбъл), но и потвърди, че новият му студиен албум все още няма официална дата на излизане: „Албумът ще се появи в точния момент“.

Stromae е неукротим на сцената.

Авер, който е и композитор, и продуцент, и текстописец, наблегна на факта, че страстта му към музиката никога не е секвала: „Продължавам да творя – на практика никога не съм спирал. Работя и се забавлявам адски много.“. Освен това белгиецът обясни, че паузата от светския живот му се е отразила „много добре“, ала тя не е „окончателна“. Все пак защо изпълнителят на Papaoutai изведнъж решава да „изчезне“?

Stromae с жена си Корали Барбие.

Към края на 2015 г., след успешно световно турне от 209 концерта, на Пол Ван Авер му се налага временно да се оттегли от светлините на прожектора. Причината – натрупана преумора, паник атаки и здравословни проблеми. Въпреки желанието на неговите фенове, Stromae решава да концентрира енергията си в отглеждането на сина си (роден през 2018-а от съпругата му Корали Барбие) и Mosaert; междувременно все пак успява да направи няколко общи колаборации с други музиканти като Vitaa, Orelsan и Coldplay.

Дискографията на Stromae: Chesse, излязъл през 2010 г., и Racine carrée – през 2013 година.

Изпълнението на сцена представлява двучасово физическо натоварване – затова се страхувам дали ще успея да издържа, когато се върна.“ – разказа притеснената звезда.

Ето защо феновете му не само трябва да са търпеливи по отношение грандиозното му завръщане на подиума, но и за лансирането на третия му музикален албум.