Какво да очакваме от годината на Водния Заек

Ето, че посрещнахме и Новата година. Но докато за една част от света започна григорианската 2023 година, то в Китай вече се приготвят за идната година на Водния Заек. Разказваме ви какво трябва да знаете за нея:

 

Предистория

Китай, подобно на Израел и Индия, също има собствено летоброене – доста различно от европейското. Но интересното в китайската традиция е как точно са намесени 12-те животни от зодиака. А оттук можете да си припомните за произхода на китайския хороскоп – https://special.bg/kakvo-da-otchakvame-ot-godinata-na-beliya-metalen-bik/ .

 

Общи очаквания

За разлика от годината на Водния Тигър, тази на Водния Заек, която ще настъпи на 22-ри януари, в неделя, ще донесе повече спокойствие и равновесие. Това е защото Заекът в китайския зодиак символизира ин, характеризиращ се с гъвкавостта, тишината, отдиха, мира, божествената женска енергия и съзерцанието.

Това е годината, през която е важно да обърнем повече внимание не само на нашето семейство и близки, но и на вътрешния ни мир и баланс: тяло, ум и душа. Две хиляди двадесет и трета ще бъде най-благоприятна за хората, родени под знаците на Бика, Тигъра и Змията.

 

Здравето, кариерата и любовта

1. Здраве – през 2023-а човек трябва да бъде по-внимателен, щом се касае до здравето му. Да не напряга и да не излага тялото си на излишно физическо натоварване. Да внимава какво консумира: да не прекалява с изпробването на нови диети или методи за отслабване. Да не отлага важните си годишни прегледи при медицинските лица. Спортните дейности – особено бягането и плуването – ще са особено благоприятни. А тъй като това е годината на Водния Заек, е най-добре екскурзиите или пътешествията да включват и посещението на някоя река, езеро, море или океан. Допълнително всички действия, които предприемете за вашето самоусъвършенстване, ще бъдат добре възнаградени.

 

2. Любов – докато миналогодишният знак на Тигъра е познат със своята пламенна и силна любов, то този на Заека въплъщава по-сенсуалната (чувствителна) и емоционална обич. Разбира се, това не означава, че тази година ще ви липсват страстите и срещите. Все пак е всеизвестно защо зайците са прочути с тяхното „размножаване“… Ала също така китайският знак символизира и венчавките, и годежите, и щастливият семеен живот. Впрочем, подпомогнат от лечебната сила на водния елемент, Заекът ще повлияе положително и върху семейните ви и приятелски взаимоотношения: прощаване, помирение и повече радостни мигове с най-близките до вашето сърце хора. Затова е добре да бдете нащрек за тези позитивни промени, готови да навлязат в живота ви.

 

3. Кариера – 2022 г. бе идеална за напредъка и кариерното израстване. Тази, обаче, бидейки благословена от знака на Водния Заек, ви съветва да наблегнете повече върху по-креативната работа. Отдайте се на творческите си пориви или започнете ново хоби, следвайки сърцето си. Усъвършенстването на някое от основните изкуства, като рисуването, музиката, архитектурата, кинематографията или литературата, също ще бъде доста успешно и орисано с множество успехи. Наред с това работата, която изисква наблюдение и внимание към фините детайли, като превеждането на различни езици или бизнес консултирането, също не е за изпускане. И все пак не забравяйте, че намирането на вътрешната удовлетвореност е също толко важно, колкото и кариерното израстване и припечелването на повече пари.

 

Късметлийски цветове, числа, цветя и кристали

Освен статуийките на Заека, носенето и декорирането на нашето лично пространство с някои цветове и техните нюанси също ще ни донесат допълнително късмет и изобилие през тази година:

Червеният символизира не само Коренната чакра и нашата стабилност, но и подсилва нашата страст.

Розовото ще ви донесе вътрешен мир, благодат, хармония и ще подсили романтичните ви пориви. Наред с това е цвят, който се свързва пряко с така нашумялата напоследък филаутия.

Синьото препраща към водната стихия, Гърлената чакра и свободата.

Лилавото, пък, ще подсили последната ни Седма чакра, отвори съзнанието ни за вселенската мъдрост и ще ни помогне в процеса на намирането на самите нас.

Щастливите числа ще са 3, 4, 6 и 9,  както и техните комбинации като 34, 63; цветята – жасминът и хостата, а кристалите – опалит, нефрит, цитрин, тигрово око, ахат и ангелит.