Какви тайни разкрива племенницата на Тръмп в новата си книга

За Мери Тръмп – 55-годишната племенница на американския президент Доналд Тръмп не се знаеше почти нищо до преди 15 юни, когато The Daily Beast съобщи, че тя се готви да издаде книга, разкриваща, меко казано, нелицеприятни факти около чичо й.

 

Мери е дъщеря на най-големия брат на Тръмп – Фред. Той умира през 1981 г. – на 42-годишна възраст, след като получава сърдечен удар в резултат на усложнения от алкохолизма си. Заради трагедията Доналд Тръмп престава да пие алкохол и признава, че съжалява, че заедно с баща си – Фред старши е притискал брат си да се откаже от мечтата си – да бъде пилот в авиокомпания – и да поеме семейния бизнес.

Мери винаги е предпочитала да живее далече от светлината на прожекторите. Покрай новата й книга става известно, че е завършила литература в Колумбийския университет и е защитила дисертация по психология в Аделфийския университет.

Мери Тръмп.

Първоначално бе планирано книгата да излезе през август, но поради голямото обществено нетърпение тя ще бъде в продажба още от 14 юли.

Според официалното съобщение на издателя Simon & Schuster авторката разкрива „авторитарния характер на Доналд Тръмп и причината той да е такъв – неговото токсично семейство”.

Така или иначе няколко сигнални копия от „Прекалено много и никога достатъчно: как моето семейство създаде най-опасния мъж в света“ достигнаха до няколко журналисти и те побързаха да прочетат книгата и да споделят най-скандалните подробности от нея.

Представяме ви седем от най-интересните подробности и наблюдения, разкрити от Мери Тръмп.

Доналд Тръмп влиза в университета с измама

Бизнес училището „Уортън” към Университета на Пенсилвания.

Най-скандалното твърдение на Мери Тръмп е, че чичо й е станал студент с измама. Той намерил човек, на когото платил да се яви вместо него на SAT. Така благодарение на „високата оценка, която изкарал „дубльорът му”, младият господин Тръмп имал възможността да следва в престижното бизнес училище към Университета на Пенсилвания. Мери Тръмп уточнява, че по онова време било много по-лесно да се извърши подобна измама – тогава нямало лични карти със снимки и не можело всяка информация да се проверява мигновено в интернет. Доналд, който никога не бил имал проблем с парите, платил пребогато на приятеля си. През годините Тръмп многократно се хвали, че е завършил училището „Уортън”, подчертавайки, че в него се влиза най-трудно, но въпреки всичко усилията си струват, защото е най-доброто висше учебно заведение в света и в него можеш да научиш „супер гениални неща“.

Тръмп не е имал емоционална връзка нито с майка си, нито с баща си

Тръмп с родителите си.

Майката на Тръмп – Мери, на която е кръстена племенницата, „отсъствала емоционално и физически“ от живота му, а отношенията с баща му Фред били още по-лоши. Изглежда Фред нямал никакви емоционални нужди. Той бил „високо функциониращ социопат” и според Мери „Доналд претърпял лишения, които го белязали за цял живот“. Той развил особени черти на характера, като нарцисизъм, желание да тероризира другите, надменност“.

Тръмп обичал да тормози по-малкия си брат

Робърт и Доналд.

Доналд Тръмп изпитвал удоволствие да тормози по-малкия си брат Робърт, когото смятал за по-слаб от него. Той многократно криел любимите играчки на братчето си, комплект камиончета Tonka, които детето било получило за Коледа. Най-нагло се правел, че няма никаква представа къде са. А когато Робърт започнал да плаче, Доналд го заплашил, че ако не млъкне веднага, ще счупи камиончетата директно пред него.

Тръмп не спазвал принципа – „подарък не се подарява”

Ивана и Доналд Тръмп.

Въпреки завидните си финансови възможности, Доналд Тръмп нямал проблем с това да нарушава принципа „подарък не се подарява”. Мери Тръмп разказва, че за една Коледа получила от него и от съпругата му Ивана три чифта бельо и една очевидно подарена им кошница с бисквити, сардини, салам, от която си личало, че липсва консерва с хайвер.

Голямото постижение на Тръмп – пет фалита

В книгата Мери цитира по-голямата сестра на Тръмп – Мариана Тръмп Бари, днес вече пенсионерка. Но докато е още съдия в Апелативния съд, а брат й е все още кандидат за президент, тя се изказва като краен скептик по отношение бъдещите му шансове да влезе в Белия дом. „Това никога няма да се случи. Той е клоун.” Мери все пак попитала леля си – „Какъв клоун?! Та нали все пак е постигнал нещо в живота си?” На което сестрата хладнокръвно отговорила: „Разбира се, постигнал е пет фалита.

Тръмп отишъл на църква само веднъж – когато знаел, че ще има камери

Доналд Тръмп и Мелания Тръмп позират пред скулптура на папа Йоан Павел Втори.

Мариана Тръмп била и много учудена как е възможно брат й да спечели подкрепата на силно евангелизираните групи сред американското население. Когато през 2016 г. редица техни лидери на мнение като пpедcедателя на евангелиcткия „Либъpти юнивъpcити” Джеpи Фолyел и американският баптистки свещеник Франклин Греъм изразили подкрепата си за Доналд Тръмп, сестрата, ревностна католичка от преди повече от 50 години, недоумявала: „Какво се случило с тези хора? Единственият път, когато Доналд отиде на църква, беше, когато знаеше, че там ще има и камери. Това е умопомрачително. Този човек няма никакви принципи. Нито един!”

Тръмп реагира като 3-годишно дете

Малкият Тръмп.

Но Мери не съди чичо си. Тя смята, че миналото е предвещавало бъдещето му. На гърба на книгата си тя е написала: „Днес Доналд много прилича на своята тригодишна версия – неспособен да помъдрее, да учи или да се развива, неспособен да управлява емоциите си, да възприема и синтезира информация”. Но тя смята, че за това са отговорни родителите му – „лишили са го от толкова важни неща, които ще го бележат за цял живот”.