Да печелиш от TikTok – мисия възможна

В Съединените щати може да се печели от TikTok през така наречения Фонд на създателите, който е в размер на 1 млрд. долара. Ако сте инфлуенсър и искате да получите средства от Фонда, има няколко условия, които трябва да изпълните: да сте навършили 18 години, да имате минимум 10 000 последователи и видеата ви да имат поне 100 000 гледания през последния месец.

 

След като отговорите на тези критерии, то може да кандидатствате за финансиране от Фонда. Ето още подробности как функционира TikTok.

TikTok е платформа за социални медии, където може да качвате кратки видеоклипове и да ги споделяте онлайн. С увеличаване на последователите и харесванията, печелите и парични възнагражения. Ето няколко съвета как да го направите.

1. Бъдете уникални

В TikTok се предлага разнообразно съдържание. Ако искате да привлечете публика, бъдете уникални. Намерете своята ниша, която е необичайна и нетипична. Ако предложите нещо ново, то ще бъде забелязано. Просто разберете от какво се интересува аудиторията.

2. Трябва да познавате аудиторията си

Трябва да познавате аудиторията си и имайки предвид нейните интереси, да ѝ предлагате видеоклиповете, които би харесала. Задавайте си въпроси от типа: „Кой би гледал моите видеоклипове?“ „Каква добавена стойост или забавление ще предложа на аудиторията си?“

3. Опознайте конкуренцията си

 

След като решите към каква аудитория искате да се насочите, трябва да имате представа кой друг иска да спечели сърцето ѝ. Разгледайте конкурентните видеоклипове, ориентирайте се как те печелят харесвания и се вдъхновете да предложите още по-добри идеи.

Опитайте се да разберете какво ви липсва. Работете върху минусите си и предлагайте съдържание.

4. Бъдете последователни

Добре е да качвате видеата си в определено време, така че аудиторията да знае кога да ги очаква. За да решите какво съдържание да предложите, опитайте по метода „проба и грешка“. Но когато получите максимум харесвания и споделяния, се придържайте тъкмо към това съдържание. За да добавите елемент на изненада, публикувайте информация за нещо, свързано с ежедневието ви. Това ще ви помогне да разчупите стереотипите.

5. Създавайте хаштагове

Както вече стана ясно, за да бъдете влиятелни, трябва да сте уникални. Един от начините е да създадете собствени хаштагове. Измислете нещо различно, което да ангажира аудиторията ви.

Ако използвате умело хаштаговете, ще увеличите броя на последователите си.

6. Ангажирайте аудиторията си

Ангажирайте аудиторията си – по този начин ще упражнявате върху нея мека власт. Взаимодействайте си с нея. Отговаряйте на коментарите ѝ. Понякога изпълнявайте нейни желания – така ще покажете, че наистина се интересувате от нейното мнение.

7. Популяризирайте видеоклиповете си

Само качването на ваши видеоклипове в TikTok няма да ви помогне да привлечете голяма аудитория. Популяризирайте акаунта си в TikTok чрез други платформи за социални медии.

Свържете профила си в TikTok към вашия блог или към акаунтите си във „Фейсбук“ и „Инстаграм“. Качете видеоклиповете си в YouTube. Колкото повече популяризирате съдържанието си, толкова повече последователи ще спечелите.

8. Рекламирайте някаква марка

Известните личности в TikTok нерядко печелят между 500 и 20 000 долара на видео, когато рекламират  марка или ангажират последователите си с някаква кауза. Колкото по-висок е процентът на ангажираност на целевата ви аудитория, толкова по-голям процент може да поискате от рекламодателя.

9. Постоянно се стремете да привлечете все повече последователи и харесвания

За да спечелите влияние в TikTok, продължавайте да полагате усилия да разширите аудиторията си. Един от начините да увеличите харесванията, споделянията и последователите си, е като добавите нещо ново към вече съществуващ видеоклип, публикуван от някой друг. Реагирайте на чуждите видеоклипове със свои отговори и предизвиквайте аудиторията си. Но не с какво да е – а винаги със свежо чувство за хумор, щипка въображение и малко интелектуален стимул.