Как Хари Потър пристрасти Даниъл Радклиф към алкохола

Британският актьор твърди, че ролята на момчето магьосник е „виновна“ той немалко пъти да е улавян от папараците в нетрезво състояние. Ето за какво иде реч.

 

Преди броени дни актьорът гостува на водещата Лорън Лавърн в радио предаването ѝ „Desert Island Discs“ по BBC Radio 4. Даниъл Радклиф сподели пред Лорън: „Ако изляза навън и се напия, няма да съм кой да е, а Хари Потър, който пие алкохол в някой бар“.

Според него всичко започнало с първия филм от сагата – образът на Хари Потър позволил на мнозина да си създадат специално отношение към него. Всяко негово действие моментално се свързвало с вълшебника, а не с реалния човек. Британецът разясни, че за да се справи с този психически тормоз, започнал да прекалява все повече с алкохола и дори се стигало да се напива до несвяст: „Към края на снимките на последните части от поредицата и малко след премиерата на последния филм бях започнал да пия страшно много. Бях паниран, не можех да спра с пиенето! А не знаех нито какво ще се случи, нито кога ще съм отново трезвен“.

За щастие Даниъл успява да пребори зависимостта си от алкохола благодарение на обичта и подкрепата на родителите, приятелите и колегите.

Решението на практика си беше мое. Една сутрин просто се събудих и си казах, че не бива да продължавам в този дух – не върви никак на добре.

Въпреки проблемите, които му докарват славата и участието в „Хари Потър“, британецът остава с положителни чувства към сагата: намира нови приятели, учи се и играе рамо до рамо с други огромни таланти в британското кино, отварят му се нови възможности. Даже неотдавна обяви, че двата му най-любими филма са „Хари Потър и Орденът на Феникса“ и „Хари Потър и Даровете на Смъртта: Част 2“.

Обожавам последната част, но също така обичам и петата, която се оказа, че не е сред любимите на повечето фенове на сагата.