Излезе трейлърът на The Batman: Какво да очакваме от предстоящия филм

Феновете на Черния рицар могат най-сетне да си отдъхнат. Първият трейлър от новата лента на режисьора Мат Рийвс подсказа – дори с известна доза съспенс – какво предстои да видим.

 

Преди няколко дни, по време на виртуален фандом (термин за субкултура на хора, споделящи еднакви интереси), организиран от Warner Bros и DC Comics, бяха показани първите кадри от дългоочаквания трейлър на The Batman.

Да припомним, че избирането на британския актьор Робърт Патинсън за главата роля на Брус Уейн/Батман предизвика голям фурор. И има защо…

Чаровният красавец се прочу най-вече с участието си в “Хари Потър и Огненият бокал” и “Здрач”, където изигра съответно вълшебника от Хафълпаф Седрик Дигъри и “вегетарианския” вампир Едуард Кълън. Два напълно различни образа от този на коравия и силен Човек-прилеп. В интерес на истината и самият Робърт бе поразен от решението от снимачния екип, и дори обеща, че ако се издъни с актьорската игра, занапред ще се снима само в порно филми. Но изборът си е избор – 34-годишната звезда започна да пие протеини, да вдига тежести и да спазва специална диета, за да подготви тялото си за нивото на супергерой, следвайки стъпките на Бен Афлек и Крисчън Бейл.

От трейлъра ясно се разбира, че новата адаптация по комикса на DC Comics е наистина по-тъмна, зловеща и мистериозна от предшествениците си, както списание “Banker Special” вече писа – https://special.bg/zavrashtaneto-na-batman/.

Освен че представя вече позаякналият Робърт Патинсън в ролята на Черния рицар, от него става ясно, че Зоуи Кравиц играе Жената котка, Джефри Райт е новият Комисар Гордън, а Колин Фарел и Пол Дано са злодеите Пингвина и Гатанката.

От ляво надясно: Робърт Патинсън (Брус Уейн/Батман), Зоуи Кравиц (Жената котка), Пол Дано (Гатанката) и Колин Фарел (Пингвина ).

The Batman, чиито първи снимки започнаха през този февруари в Лондон, бе предвиден да излезе по кината на 23-ти юни, 2021 година. Но заради пандемията от коронавируса, която тотално обърка плановете на филмовата индустрия, и тази премиера бе отложена. За щастие само с няколко месеца от първоначалните планове – в Съединените американски щати филмът ще излезе на 1-ви октомври, 2021 година. Все още няма официална информация за българската премиера, но тя също се очаква да бъде около споменатата дата.

Първият комикс на Батман, излязъл през 1939 година.

Оттук можете да се насладите на трейлъра, който вече е гледан над 18 млн. пъти в популярната дигитална платформа YouTube – https://www.youtube.com/watch?v=NLOp_6uPccQ.