Игралната версия на „Красавицата и звяра“ се сдобива със собствен мюзикъл

Една от най-любимите класики на „Дисни“, която през 2017-а се превърна в игрална версия, е напът да стане и мюзикъл. Става дума за предисторията на двамата второстепенни герои Гастон и Лефу, а ето какво друго се знае до този момент:

 

Въпреки трудностите на 2020-а, компанията на Уолт Дисни не спира да генерира нови идеи. Освен третата част на култовия филм „Монахини в действие“ – отново с участието на Упи Голдбърг – и новите епизоди на „Междузвездни войни“, както вече писахме – https://special.bg/nov-film-ot-sagata-mezhduzvezdni-voyni/, на хоризонта се задава и нова глава за Гастон и Лефу.

Кадър от „Красавицата и звяра“ от 2017 г. : отляво е Джош Гад в ролята на Лефу, отдясно е Люк Еванс в ролята на Гастон.

По-скоро става дума за игралната версия с Ема Уотсън, където британската актриса си партнира с Люк Еванс, изиграл злодея Гастон, и Джош Гад, превъплътил се в образа на верния му компаньон Лефу. И двамата потвърдиха в социалната мрежа Twitter, че ще повторният съответните си роли в предстоящото издание. Проектът ще се състои от шест епизода, които ще се излъчат по дигиталната платформа Disney +. Но освен песните и танците, ще проучим и по-задълбочената връзка между двамата мъже.

Впрочем не е изключено тя да бъде представена като хомосексуална. Освен че преди три години директорът на „Красавицата и звяра“ от 2017-а Бил Кондън намекна, че вижда Лефу като типичен представител на ЛГБТ обществото, по този начин ще се на прави реверанс към сексуалната революция, обхванала „Дисни“ от няколко години насам. Примери в тази насока са анимациите „Принцеса Бътърфлай в битка със силите на злото“ от 2015-а и „Къщата на совата“ (The Owl House) от 2020-а. В интерес на истината, подобно превъплъщение няма да затрудни особено Люк Еванс, който и в реалния живот предпочита силния пред нежния пол.

Отляво: „Принцеса Бътърфлай в битка със силите на злото“ (2015), отдясно: „Къщата на совата“ (The Owl House) (2020).

Разбираемо е, че новият подход на „Дисни“ не се харесва на мнозина родители по целия свят, които го определят като политическа пропаганда и комерсиален трик.

Алън Менкен.

Според уебсайта ET, Еди (Едуард) Китсис и Адам Хороуиц – създатели на нашумелия сериал „Имало едно време“ от 2011 г. – ще напишат сценария и ще режисират предстоящите телевизионни серии. За музиката ще отговоря композиторът Алън Менкен, отговорен за успеха на анимационната класика от 1991-а. Макар, че е много вероятно да не срещнем нито Бел, нито Звяра, новият мюзикъл ще ни потопи в атмосферата на познатия и любим анимационен приказен свят на милиони хора по света.