И с DMS може да подкрепите каузата – пилон “Рожен”

Каузата за издигането на 111-метровия пилон „Рожен“ с българското знаме бе одобрена в системата за единен дарителски номер DMS и получи своя кодова дума.

Вече всеки може да стане част от нея, като дари 1 лев, изпращайки дарителски SMS с текст DMS ZNAME на номер 17 777 (за абонати на Yettel, VIVACOM и А1).

Каузата за издигането на 111-метровия пилон „Рожен“ с българското знаме бе одобрена в системата за единен дарителски номер DMS и получи своя кодова дума. Вече всеки може да стане част от нея, като дари 1 лев, изпращайки дарителски SMS с текст DMS ZNAME на номер 17 777 (за абонати на Yettel, VIVACOM и А1).

DMS платформата дава равен и бърз достъп на организации и хора, които инициират кампании, за набиране на средства чрез SMS. Тя гарантира на дарителите, че всяка кампания е предварително проверена и даренията се ползват по предназначение.

Средства могат да се дарят и онлайн с Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions. Възможно е да бъде направен превод и на BG06UBBS80021026072940 с основание DMS ZNAME.

Налична е и платформа за дарения.

Целта на кампанията е изграждане на 111-метров пилон, на който ще се извиси българското знаме на Роженските поляни в Родопите – място, символ на силната вяра в корените ни и всичко българско.

Височината от 111 метра символизира площта на България от 111 000 кв. км. и ще бъде най-високият пилон със знаме в Европейския съюз. Националният флаг на България ще се развее на най-високата надморска височина в света – 1430 метра. България ще има своя първи паметник, посветен на националния ни символ – знамето.

Симеон Караколев.

Симеон Караколев, председател на Фондация „Наследство в бъдещето“, изрази надежда, че новото начало, което символизира цифрата 1, ще пробуди духа ни и ще ни вдъхне нова вяра в корените, уважение и любов към символите ни. Според него добро начало в тази посока е изграждането на Паметник на обединението.

В основата на монумента на българското знаме ще бъде вградена капсула на времето със заветите на днешните българи към следващите поколения, както и карта на България с послания към бъдещето от всяка една област.

Официалното откриване на монумента на българското знаме ще е на 13 юли 2023 година.

Националната дарителска кампания България заслужава!“ е под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Инициативата стартира в Деня на народните будители – Първи ноември, през 2022 година.

Безрезервна съпричастност към проекта изразиха големите родолюбци Лили Иванова, Христо Стоичков, проф. Андрей Пантев и редица видни общественици, спортисти, учени, успешни представители на различни професии.