Huawei създаде нов конкурент на Bluetooth и Wi-Fi

Китайската компания се хвали, че е разработила изцяло нов метод за по-бързото и ефикасно безжично предаване на данни.

 

По информация на медията Huawei Central, китайският бранд е вече не само готов със собствената си платформа HarmonyOS 4.0, но и официално представи най-новата технология за безжичното предаване на данни – NearLink.

Тя е разработена с участието на повече от 300 водещи китайски и международни предприятия и организации. Тяхната цел – създаването на още по-мощна и надеждна програма, която като нищо ще задмине и Bluetooth, и безжичния интернет.

Част от предимствата на NearLink включват намалената с поне 60% консумация на енергия, 6 пъти по-висока скорост на предаването на данни, латентността (общото време, необходимо за пакета данни за пътуване от един възел в друг) на комуникацията е намалена до 30 пъти, а броят на едновременните връзки е увеличен поне с 10 пъти.

В интернет на истината, новата технология е подходяща за едновременната връзка на множество устройства и може да работи в индустриални системи. Това ще рече безпроблемно взаимно свързване на мобилни телефони, компютри, таблети, електроуреди, системи за интелигентен дом, превозни средства, нови енергийни източници и промишлено производство.