Huawei произведе брава за врата с изкуствен интелект

Компанията Huawei произведе брава за врата с изкуствен интелект Smart Door Lock Pro на базата на операционната система HarmonyOS.

Днес, на Великден, 24 април, в храмовете са прочели библейската история за това как рано сутринта жените – Мария Магдалена, Мария, майката на Яков, и Саломия, купили благоуханни масла, за да отидат на гроба на Исус и да го помажат.

И си говорели помежду си: „Кой ще ни премести камъка пред гроба“, а като отишли, видели, че някой вече го е отместил и гробът е празен. Но не това е най-голямото чудо! Най-голямото чудо е самото Възкресение и победата на Исус Христос над смъртта!

Това чудо ни смълчава и смирява със своята велика тайна. А чудото с отворения вход и като цяло желанието да се отварят врати по някакъв чудодеен начин остава и до днес. И Huawei са успели да го удовлетворят – да намерят начин как се отключват брави благодарение на съвременните технологии.

Топ версията на аксесоара, който ви представяме, е снабдена с вградена камера от смартфона Huawei P50 Pro с ъгъл на обхвата 150 градуса, позволяваща да се използва технологията за 3D-разпознаване на лица.

Бравата има екран с диагонал 10 см,  който може да се използва  като шпионка на вратата. Фирмената операционна система HarmonyOS дава възможност бравата да бъде интегрирана в системата „умен” дом.

Освен че разпознава лица, Huawei Smart Door Lock Pro разполага с ключалка за механичен ключ, опции за отваряне от смартфон и „умни”часовници чрез NFC карта или парола. Вградената батерия е с електрически заряд 8800 милиампер-часа, който осигурява до половин година работа без допълнително зареждане.

В Китай бравата ще струва около $580, а опростената версия Huawei Smart Door Lock – около 390 долара.