Херцозите на Съсекс се връщат в Англия

На принц Хари и съпругата му Меган Маркъл им се налага в най-скоро време да се завърнат в Обединеното кралство, но не става дума за семейно събиране, а за нещо тотално различно. Разказваме ви за истинската причина на тяхното пътуване.

 

По информация на Vanity Fair, младото семейство трябва да пристигне за съдебното дело срещу британския вестник Daily Mail, което е насрочено за 11-ти януари. То бе заведено от бившите членове на кралското семейство заради писмо на актрисата, адресирано до баща ѝ Томас Маркъл, публикувано в британската медия миналия февруари. По този начин не само бе злоупотребено с частната кореспонденция на 39-годишната американка, но и бяха накърнени авторските ѝ права.

Въпреки все още продължаващата пандемия от коронавирус, присъствието на херцогинята е задължително. Според закона тя трябва лично да се яви пред магистратите, като преди това е необходимо да е пребивавала минимум две седмици в страната. Това означава, че родителите на малкия Арчи ще кацнат на английска почва някъде между Коледа и Нова година.

Наред с това Меган може да се изправи лице в лице с баща си, когото не е виждала от близо две години. Припомняме, че взаимоотношенията между двамата са обтегнати от доста време. Дни преди сватбата на Меган и Хари, състояла се на 19-ти май 2018 г., се разбра, че баща ѝ няма да присъства заради извършена сърдечна операция, но в същото време той позираше пред папараци и даваше интервюта. Това съответно огорчи много екранната Рейчъл Зейн и я кара да напише вече упоменатото писмо.

Впрочем не само херцозите на Съсекс не изгарят от нетърпение да посетят Великобритания, но също и кралските им родини и сънародници.

Преди време стана ясно, че скандалното семейство възнамерява да прекара Коледните си празници за втора поредна година далече от династията Уиндзор, събирайки се само с приятели и майката на Меган в новия им калифорнийски дом. Решението им, обаче, разгневи и доста натъжи Елизабет Втора, която не само е свикнала да събира най-близките си роднини по време на зимните празници, но и отново ще бъде лишена от възможността да види правнук си Арчи.

Освен това херцозите на Съсекс се забъркаха в голям скандал, апелирайки американците да гласуват в предстоящите американски президентски избори – https://special.bg/vzhelaya-na-hari-kasmetv-donald-tramp-izrazi-otnoshenieto-si-kam-megan-markal/ . Както вече ви разказахме, на членовете на британското кралско семейство им е забранено както да говорят за политика, така и да демонстрират публично политическите си пристрастия – https://special.bg/bez-reveransi-i-politika-kakvi-sa-razlikite-v-kralskite-etiketi-na-otdelnite-monarhii/ .