Хари и Меган: Документалният им по Netflix може да им коства славата

Преди броени дни по дигиталната платформа за стрийминг излезе тъй дългоочакваният документален филм на херцозите на Съсекс. Ала въпреки второто му място на най-гледания кинематографски проект по Netflix, творбата на принц Хари и Меган Маркъл най-малко може да им почерни имената. Ето защо:

 

Документалните серии, състоящи се от 6 епизода, бяха замислени от херцозите на Съсекс с идеята да разкажат за несправедливостта и жестокостите, пред които двамата бяха изправени, съжителствайки с британското кралско семейство. От запознаването и годежа им до тяхната сватба.

За няколко часа Harry & Meghan определено безпроблемно успя да се изкласи на 2-ро място по гледаемост в Съединените американски щати и на 1-ро в Обединеното кралство. Ала не всичко изглежда така розово..

Немалко зрители, в това число най-вече британци и роялисти, заклеймиха сериала като чисти небивалици и лъжи, целящи да опетнят британската корона. Четиридесет и една годишната американка също не се размина с многобройните хули по неин адрес.

Harry & Meghan получи оценка 14% от 100 от гласувалите в известния сайт за кинематографска критика Rotten Tomatoes и 3.6 от 10 в IMBd. Това са най-ниските оценки за годината в двата уебсайта.

В интерес на истината, и Хари, и Меган са пряко замесени в екранизирането на документалните епизоди, разказвайки за преживяванията си от тяхна гледала точка. Разбира се, казусът Megxit се случи именно, защото херцозите на Съсекс искаха да “заживеят като нормална двойка”, без кралски титли и далече от камерите и интервютата на папараците и журналистите.

Ала до този момент и двамата не само все още не се отказали официално от кралските си титли, а и тепърва ще лансират още проекти, целящи да опетнят още повече династията Уиндзор.