Grammys 2021: По-добре късно, отколкото никога

Една от най-престижните церемонии в музикалния бранш трябваше да се състои на 31-ри януари, неделя, в Staples Center, Лос Анджелис. Но бъдещите победители ще трябва да изчакат още няколко месеца, преди да получат „златните си грамофончета“. Разказваме ви защо.

 

Както вероятно вече се досещате, здравната криза, предизвикана от коронавируса, за пореден път отложи очакваното удоволствие на мнозина: „След като се посъветвахме със здравните специалисти, нашият водещ (Тревър Ноа) и участниците, заедно решихме да отложим 63-то издание на музикалните награди „Грами“ за 14-ти март. Влошената ситуация заради COVID-19 в Лос Анджелис, пренатоварените болници, достигнатият максимален капацитет на интензивните отделения и новите указания на държавните и местни власти затвърдиха правотата на нашето решение.“ – гласи изпратеното преди няколко дни изявление от организаторите на култовото събитие до New York Post.

Според плановете награждаването трябваше да се състои без жива публика, но и това не успя да промени финалната дума на организаторите.

Тейлър Суифт, Бионсе, Дуа Липа.

Големият фаворит тази година е певицата Бионсе, която изпревари останалите с цели девет номинации. Тя е следвана от Тейлър Суифт, Дуа Липа и рапърът Роди Рик, всеки с по шест номинации, както списание Banker Special вече писа – https://special.bg/obyaviha-nominatsiite-za-muzikalnite-nagradi-vgramiv/. Този път, обаче, даровитият музикант The Weeknd, който досега неведнъж е бил номиниран и награждаван, се размина и с двете възможности. Това на свой ред провокира канадецът да излее гнева и разочарованието си по всички възможни социални мрежи.

The Weekend.

Така, въпреки че 63-та церемония по награждаването бе отложена с месец и нещо, зрителите със сигурност няма да останат разочаровани от организацията, модните тоалети и триумфът на някои от любимите им идоли.

Оттук можете да си припомните кои бяха миналогодишните фаворити, точно преди здравната криза да обхване целия свят – https://special.bg/nagradite-grammy-2020-pobediteli-i-aktsenti/ .