Forme Smart Mirror – новото умно фитнес огледало

Най-новото изобретение за домашен фитнес на швейцарския виртуоз Ив Бехар е наистина впечатляващо. Ето какво представлява тази иновация.

 

 

Умното огледало е идеалното средство за домашни тренировки, особено, когато почти целият свят е под карантина, а фитнес залите са затворени до второ нареждане. Най-хубавото е, че когато огледалото е в покой, то се превръща в идеална интериорна придобивка. Не заема много място както повечето спортни приспособения: лежанки, дъмбели, гирички, швейцарски топки и други. Но щом се „събуди“, екранът му светва и двете му странични дръжки излизат напред. Те ще са от полза при извършването на най-различни упражнения, замествайки лостовете и въжетата в спортните центрове.

Философията ни бе да създадем фитнес машина, която да се интегрира идеално в дома, без да бие много на очи.“ – казва Бехар.

Освен, че ще можете да тренирате сами, уредът разполага и с възможност за дигитален инструктор, който ще ви помогне да постигнете желаната от вас цел. Някои от избирателните дисциплини включват силови и баре тренировки, йога и танци.

Искахме така да представим тренировките, че потребителят да получи усещането, че се намира в същата стая със спортния си ментор. – продължава виртуозът. – Доста често сме толкова заети в ежедневието, че не можем да си позволим да спортуваме повече от два пъти седмично. Затова на помощ се притича Forme Smart Mirror.

Разбира се, макар и да кореспондирате с треньора си дигитално, все пак той или тя не бива да бъде някой шарлатанин. Затова трябва да се подбират много внимателно.

Избрахме едни от най-добрите инструктори за нашата платформа. Искаме да вдъхновим хората от различни възрастови групи и с различни умения да тренират. Това означаваше да намерим перфектният микс от треньори за начинаещи, средно напреднали и напреднали членове, с чиято помощ да се фокусират върху желаната цел.“ – разяснява Ив Бехар.

Друга екстра на фитнес уреда е, че лесно може да се свързва и синхронизира с вашия лаптоп, таблет или мобилен телефон. Така той ще разполага с информация за вашите хранителни или тренировъчни режими, а вие ще следите напредъка си. С други думи това е една много добра инвестиция.

Огледалото още не е пуснато в продажба, но можете да се абонирате за предстоящите новини или да членувате в сайта  https://formelife.com/ . Засега се знае, че членството за 39 месеца ще струва 149 долара на месец.