Ел Чапо пуска модна колекция

Прочутият мексикански наркобарон Хоакин Лоера обмисля моден бранд зад решетките.

Задържаният под стража Хоакин Гусман Лоера, по-известен като Ел Чапо, ще предложи на пазара едноименна линия от дрехи. Той е смятан за най-могъщият наркотрафикант след колумбиеца Пабло Ескобар.  Съосновател на бранда е 29-годишната му съпруга Ема Коронел Аиспуро. Тя разказа пред  New York Daily News, че двамата откриват бизнеса си в чест на своите 7-годишни дъщери близначки. „Проектът ме въодушевява много. Той е основан на идеи и концепции, които с мъжа ми сме разработили преди много години“, споделя съпругата на мексиканския наркобарон.

Съпругата на Ел Чапо пилее парите му докато той е „на топло“.

Колекцията JGL (с инициалите на затворника) ще включва обувки, аксесоари и джинсови дрехи. По думите на адвоката на Ел Чапо – Мариел Колон Миро, продажбите ще започнат през лятото на 2019-а.

Хоакин Гусман Лоера е мексикански наркобарон, глава на картела „Синалоа“ и участник в клана Ангар. Докато бе на свобода той се радваше на луксозен и разточителен живот. Сред най-известните му имоти е имението в Гуадалахара, столицата на щата Халиско, в което са разположени няколко басейна, тенис кортове, зоологическа градина с любимите диви животни на Ел Чапо, сред които тигри, лъвове и пантери. Собственикът пък разполагал с малко влакче, за да обикаля из комплекса. Наркобаронът  притежавал ранчо във всеки мексикански щат и къщи за почивка на много плажове из страната. Най-луксозната му къща се намира в прочутия тихоокеански курорт Акапулко, която той е придобил за най-малко за 10 млн. долара.

Наред с всичко друго главатарят на „Синалоа“ е известен с неднократните си бягства от затвора. През януари 2016-а Ел Чапо бе арестуван за пореден път в Мексико и предаден на американските власти, които го изпратиха във федералния затвор на Манхатън. Обвиняват го, че е вкарал незаконно155 т. кокаина на територията на страната.  Окончателната присъда на Гусман ще бъде произнесена в края на юни тази година. Заплашва го доживотен затвор без право на предсрочно освобождаване.