Единственото Ferrari Enzo MIG-U1

Германското студио за тунинг на суперколи Gemballa създаде малко след излизането на Ferrari Enzo единствената спортна модификация под името Gemballa MIG-U1. За първи път представянето на чудовищната кола бе в Дубай, но тогава бяха разпространени само снимки без допълнителна информация. След това стана ясно, че става дума за една-единствена бройка, представена на салона “Deals on wheels“ и предназначена за групата Ilyas & Mustafa Galadari Group.

Спортният автомобил е с препрограмирана електроника на двигателя, нова спортна генерация и всмукателна система с титанеиви колектори. Стоковите 660 к.с. на V12 двигателя от Enzo при Gemballa MIG-U1 са увеличени на 700 конски сили. Модифицираната предна броня е получила нов спойлер, който генерира допълнителни 35 килограма даунфорс на предната ос. Задното крило, което се регулира в зависимост от скоростта и осигурява повече аеродинамично прилепяне отзад.

Положени са много усилия и в оптимизацията на вентилационната система, като и за четирите колела са подготвени специални въздуховоди, които да гарантират оптималната ефективност при голямо натоварване на спирачките. Отворите на вратите, на праговете и спойлерът на тавана улесняват охлаждането на двигателния отсек.

Характерно при Gemballa интериорът е персонализиран според личните възможности на клиента. Отвътре колата, която носи името на реактивен самолет разполага с аудио и видео система с DVD и touchscreen, звукова мощност от 950 W и връзки за всички налични портове.