Дневник на самонаблюдението

В разпространителската мрежа вече може да намерите брой 71 на списание “Banker Special”.

Но преди да изпитате удоволствието от докосването на последната за 2023 г. „хартия“, ви предлагаме мил спомен – най-интересните ни гости през годината. Сред тях е и Стояна Нацева.

Самонаблюдението е изходът от хаоса на недоосъзнатото съществуване, вашият „билет“ за вселената, в която бихте искали да живеете.

Страх, гняв, печал… Подобни емоции връхлитат неканени и понякога изглежда, че няма отърваване от тях. Потиснете ли ги временно, ще се завърнат още по-силни, разболявайки и тялото, и душата. Няма да откриете лекарства срещу тях в аптеката. Но с помощта на новия „Дневник на самонаблюдението“ сами ще намерите пътя към изцелението. Авторката Стояна Нацева ви дава инструмента, с който за 30 дни ще можете да се научите как да контролирате емоциите си, вмето те да определят вашето битие.

Стояна Нацева е Писател и Будител на 2022 и 2023 година. Неотдавна тя представи дванадесетата си творба, книгата „Дневник на самонаблюдението“. В нея се разяснява защо е необходимо да се самонаблюдаваме, въпреки че в днешни дни времето не ни стига за нищо…

Самонаблюдението ни насърчава да анализираме случващото се вътре в нас и около нас всякакви събития и външни стимули предизвикват отговор от човешкия мозък. Мислите, чувствата и усещанията ни са в основата на сложните вътрешни процеси, а техният ежедневен анализ може да доведе до промяна в поведението – това е и смисълът да започнете да си водите Дневник на самонаблюдението.
Дневникът на самонаблюдението, както и останалите 11 книга на госпожа Нацева, се радват на читателски успех, защото са книги-решения. Всяка от тях дава конкретни насоки и упражнения за преодоляването на всевъзможни препятствия по житейския път.

В „Изборът ЛЮБОВ“ например фокусът е върху изграждането на трайни емоционални връзки, на щастливи отношения с партньора. В „Силата на рода“ – как трябва да се работи с родовите травми и как може да се извлече максималното от познанията на поколенията преди нас.

Другата изключително полезна нейна книга „Живей в изобилие: Енергията на парите“, за която Стояна Нацева казва: „Тази книга помага на читателите да се ориентират в приципите да не се радват на финансова стабилност. Първа и най-важна сред тях е отказът от поемането на отговорност за качеството на живота, който води всеки един от нас.

В България това е особено широко разпространен модел на поведение – да се оплакваш, да търсиш виновни и да ги намираш; да не правиш нищо, за да подобриш положението си. Но щом сме здрави и най-важното – имаме работещ мозък, трябва да го използваме!

Чрез разума си можем да анализираме грешките си, да си взимаме поука, да обмисляме нови идеи, да черпим примери от успехите на другите и да ги използваме като трамплин за нас самите.“

Чувствата, усещанията и мислите са в основата на сложните вътрешни процеси: техният ежедневен анализ може да доведе до промяна в поведението на всеки човек. А нали сте чували фразата, че променяйки себе си, ние променяме и света около нас? Време е да проверите на практика как става това.