Dior с нова лимитирана серия сервиз Check’N’Dior

Френската модна марка реши да зарадва почитателите си с нов сервиз за хранене, създаден от талантливия дизайнер Корделия де Кастелан.

 

Дизайнът е вдъхновен от картите за игра и шаха, затова присъстващите мотиви са символите на спатия, купа, каро, пика и шахматните квадратчета. Дизайнерката вярва, че те не само носят късмет, но и отдава почит на самия Кристиан Диор, за когото се знае, че е бил суеверен.

Подобни „козове“ използва в есенно-зимната си колекция модния творец Мария Грация Кюри. Тя бе представена на Седмицата на модата в Лондон, а основните цветове в облеклата бяха червеният, черният и белият плюс шотландското каре.
Не е тайна, че от самото си основаване модната къща Dior е черпила идеи и от английската традиция, мода и стил. Затова мнозина предполагат, че самата Царица на сърцата от „Алиса в Страната на чудесата“ и английското чаено парти са сред музите на проекта.

Check’N’Dior се състои най-вече от кухненски съдове, включително тави, салфетки и покривки. Предлагат се също и чинии и чаши, гарафи, чайници, чаши за чай и кафе и бележници. Използваните цветове са черният, белият, червеният и зеленият, а в изработката  – лен, памук, стъкло, порцелан и хартия.

Лимитираната серия може да бъде закупена от официалния сайт на Dior или в неговите бутици от 12 септември до 15 ноември.