Делото Джони Деп срещу таблоида „Сън“: Трети Дубъл

Триседмичният съдебен спор между оклеветения американски актьор и британската медия продължава с пълна пара. Последно на магистратите бе  представен доста шокиращ аудиозапис, а Джони Деп своевременно успя да намери подкрепа и в лицето на свои близки. Ето за какво става въпрос.

 

В началото на седмицата, на 13-ти юли, във Висшия съд на Лондон бе демонстриран доста интригуваща аудиокасета, която може да хвърли малко светлина върху това, какво наистина се е случило между бившите съпрузи малко преди развода им. Звукозаписът датира от 2016-а, когато Джони Деп и Амбър Хърд се намират в хотелска стая в Сан Франциско. Интересно е, че все пак успяват да се видят, при положение, че преди това на карибския пират му е издадена ограничителна заповед да не се доближава до актрисата. Следват обяснения от тяхна страна.

Част от звукозаписа, където се разбира, че Амбър е фраснала Джони с врата.

От уликата първо стана ясно, че екранната Мера (от „Аквамен“) е жестоко пребита от тогавашния ѝ съпруг. Но после се разбира, че самата Амбър – след консумацията на алкохол –  първа посяга на Джони, който през това време си чете кротко на леглото. Тя му нанася четири удара в лицето, преди половинката ѝ да започне да се защитава. На свой ред Джони си признава, че може би я е ритнал, но не я удрял: ръцете му вече били наранени от нея. Без съмнение аудиозаписът ще затрудни английското съдилище да вземе правилното решение.

Синините по лицето на Джони и порязаният му от Амбър пръст.

Но 57-годишният актьор може да разчита и на помощта, а и на подкрепата на свои служители, освен на близките си хора.

Малкъм Коноли, бодигард на звездата, сподели чрез видеоразговор, че никога не е виждал работодателя си да посяга на Амбър Хърд: „Не, никога не бих позволил на един мъж да удари жена. Независимо какъв е той, особено на моя шеф.

Думите на бодигарда бяха подкрепени и от мениджъра на частния остров на Джони Деп на Бахамите, Тара Робъртс, и стилистът на бившите съпрузи, Саманта Макмилан. И двете дами са съгласни, че никога не са виждали работодателят им да посяга на жена, камо ли на Амбър. Още повече, че по мнение на стилистката, червените следи по лицето на „жертвата“ на побой,  запечатани на фотографията от 2016-а, са просто професионален грим, използван за филмови сцени: „Досега не съм виждала госпожа Хърд да има следи от наранявания по лицето, тя има невероятна кожа.

„Посиненото“ лице на Амбър Хърд.

Но и сведенията на Хилда Варгас, тяхната икономка, също не са за пренебрегване: „Доста често чувах как госпожа Хърд крещи на господин Деп и на други хора. Тя има много лош нрав и не исках да крещи и на мен. От друга страна, работя вече над 30 години за господин Деп и никога не съм го виждала да нагруби или накърни достойнството на друг човек без причина.

Очаква се в най-скоро време бившата приятелка на актьора Ванеса Паради, майка на двете му деца, също да се включи чрез видеоразговор от Франция, за да свидетелства в негова полза, а след нея и Уинона Райдър от Съединените щати, другата бивша любов на Джони. Но както по всичко личи, че през тази седмица везните на Темида се наклониха в полза на екранния Джак Спароу. А на нас ни остава да видим какво ще ни поднесе третата седмица от делото…