Делфин Арно – по стъпките на баща си

Седемдесет и три годишният французин, който неотдавна стана най-богатият човек в света, назначи дъщеря си на доста високоплатена позиция.

 

По данни на Business Insider, от 1-ри февруари 45-годишната Делфин Арно, която до този момент изпълняваше ролята на вицепрезидент на Louis Vuitton от 2013 г., вече ще бъде новият главен изпълнителен директор и председател на Christian Dior Couture.

Делфин Арно.

Да припомним, че баща ѝ – Бернар Арно – е съосновател на луксозния конгломерат LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton и негов президент. LVMH притежава и ръководи редица световноизвестни марки като Marc Jacobs, Givenchy, Moët & Chandon, Fenty Beauty и Tiffany & Co.

Бернар Арно.

В интерес на истината, четиримата братя на Делфин също работят в семейната фирма-гигант:

– Антоан (45 г.) е главен изпълнителен директор на Christian Dior SE, холдинговата компания, която семейството използва, за да контролира LVMH. Също така – редом със сестра си – участва в борда на директорите на LVMH.

– Александър (30 г.) е изпълнителен вицепрезидент на Tiffany & Co.

– Фредерик (28 г.) е главен изпълнителен директор на Tag Heuer.

– Жан (24 г.) е директор на отдела за развитие и маркетинг на часовници в Louis Vuitton.

Петте деца на Бернар Арно: Александър, Делфин, Антоан, Фредерик и Жан.

Назначаването на Делфин Арно е още един крайъгълен камък в нейната кариера в модата и кожените изделия – първо в Christian Dior, а след това и в Louis Vuitton през последното десетилетие, където тя беше вторият по важност човек, отговарящ за всички продуктови дейности на Maison’s. Нейната проницателност и богат опит ще бъдат решаващи активи в развитието на Christian Dior.“ – отбеляза Бернар Арно в изявление по повод назначението на дъщеря си.

Впрочем, LVMH отчете 56,5 млрд. долара приходи само за деветте месеца на 2022 година.