COVID-19 и новата кампания на Бионсе

Докато коронавирусът продължава да тероризира Съединените американски щати, Бионсе също гледа да помогне с какво може на сънародниците си. Преди броени дни тя обяви в официалния си сайт, че ще лансира кампания в родното си място – Хюстън, най-големият град в щата Тексас. Ето какво се знае до момента:

Хюстън, Тексас.

Певицата, с подкрепата на майка си, Тина Ноулс, ще финансира производството и доставката на надеждни тестове за откриване на коварния вирус. По този начин по-лесно ще се разбере реалният брой на заразените и носителите, което на свой ред ще доведе до вземането на по-адекватни мерки за спирането на разпространяването на заразата. Впрочем съпругата на Джей Зи вече отпусна 6 млн. долара на асоциации, които помагат на най-бедните в тези тежки времена. Освен това майка и дъщеря много пъти са участвали в други хуманитарни акции.

Бионсе и майка ѝ участват в хуманитарна акция.

Бионсе се надява, че като разгърне тази инициатива в града си, примерът ѝ ще мотивира и други да се включат в благородната кауза. Както пише в публикацията на сайта ѝ www.beyonce.com : „тази кампания е създадена, за да окуражи чернокожото общество да приоритизира здравето си след пандемията от коронавируса“.

По време на благотворителния концерт „One World: Together at Home“, в който взеха участие и други звезди като Лейди Гага, изпълнителката на „Single Ladies (Put a Ring on It)“ се информира по-добре за случващото се в момента: „Повечето афроамериканци принадлежат към групата на работниците, които не могат да си позволят лукса да си останат вкъщи. Афроамериканската общност бе сериозно засегната от кризата. Вирусът продължава да убива безмилостно чернокожите в Съединените щати.“.

Към средата на април близо 33.7 % от заразените са били от афроамерикански произход. Това е доста висока стойност като се има предвид, че те представляват 13% от цялото население на САЩ. Според плановете кампанията на Бионсе трябва да започне до няколко дни.