Бритни Спиърс – почти свободна

Най-сетне лъч ярка светлина в тунела! Става дума за казуса около 39-годишната певица Бритни Спиърс, заради който верните ѝ фенове създадоха движението и хаштага #FreeBritney. Звездата до този момент водеше тежка съдебна битка с баща си Джейми Спиърс, който от 2008-а, след като Бритни претърпя тежък психически и нервен срив, бе обявен за неин попечител. Преди броени дни случаят претърпя неочакван обрат. Ето какъв:

 

По данни на списание Variety, Джейми Спиръс най-накрая се е съгласил да се откаже доброволно от попечителството над дъщеря си, благодарение на което има пряк контрол върху нейните финанси. Затова не е чудно, че още в началото на това лято изпълнителката на Womanizer заведе дело с цел не само да лиши баща си от спорното попечителство, но и да го замени с независим счетоводител.

Според Матю Розенгарт, който е новият адвокат на звездата, тя е напълно способна сама да избира, както от кого да бъде представлява, така и кой да отговаря за управлението на финанси ѝ.

Верните почитатели на Бритни искат повече от всякога тя да бъде напълно свободна.

В четвъртък, 12-ти август, бащата на Спиърс подаде иск във Върховния съд на Лос Анджелис, с който поиска да се откаже от попечителството си. Но макар и да е обявил, че е готов да сътрудничи на съда, той все още не е споменал в какъв срок ще подаде „оставката си“. За Розенгарт, обаче, решението на Джейми Спиръс е „голяма победа“.

Баща и дъщеря.

Към момента Бритни не само не е коментирала решението на баща си, но и остава под контрола на Джоди Монтгомъри, която е определена от съда за нейна помощничка в медицинските и личните ѝ дела.