Брад Пит представи шампанско, собствено производство

Холивудската звезда Брад Пит отново влезе в новините, този път като винопроизводител – той представи новото розово шампанско на своя бранд . Актьорът далеч не е единствената прочута личност, която печели от алкохол. Разказваме ви кои други представители на шоубизнеса са избрали това поприще.

 

Брад Пит презентира публично новата алкохолна напитка на своя бранд –  шампанското розе Fleur de Miraval на стойност 390 долара за бутилка. Ограниченото количество вино, което е отлежавало три години, ще се появи в магазините в САЩ на 15 октомври.

Прочутият актьор може да бъде видян на полето.

Това, обаче, не означава, че сред винопроизводителите се е появило ново име. Замъкът Миравал, който се намира в Южна Франция, беше придобит от от Брад Пит и Анджелина Джоли още през 2011-а за 31 млн. долара, през 2014-а двамата отпразнуваха в него сватбата си, а през 2015-а Брад Пит обедини своите усилия с местния винар Марк Перан и производителя на грозде Родолф Петерс, за създаването на вино под марката Miraval. Сега, въпреки слуховете, че разделените съпрузи искат да продадат имота, Брад Пит продължава да използва замъка. Нещо повече, понякога той може да бъде видян да работи на полето, а неотдавна в медиите се появиха съобщения, че е канил на гости в Миравал 27-годишния модел Никол Потуралски.

Брад Пит не е единственият от прочутите представители на шоубизнеса, които печелят от производството на алкохолни напитки. Много холивудски звезди избират този вид дейност като допълнителен източник на доходи.

Камерън Диас и приятелката й Катрин Пауър произвеждат органичните вина Avaline.

През тази година Камерън Диас, звездата от „Ангелите на Чарли”, призна че е приключила с артистичната си кариера. „Просто реших, че се нуждая от други неща в живота си, – каза тя в началото на август в интервю за канала на Гуинет Полтроу. – Толкова дълго и много работих, снимайки се във филми – това е изтощаващо. Не ми оставаше пространство за личен живот”.

Сега Камерън Диас е съсобственичка на бранда за органично вино Avaline, който е създала заедно с приятелката си, основателката на сайтове за мода Катрин Пауър. Дамите произвеждат бели и розе вина, за което медиите съобщиха в началото на август 2020-а. Както разказа Камерън Диас пред изданието Travel&Leisure, идеята за производство на органична алкохолна напитка им хрумнала, когато установили, че е трудно да се намери вино от екологично чисти продукти.

Кейт Хъдсън предлага безглутенова водка.

Вино розе от грозде, отгледано на Френската ривиера, предлага и рапърът Post Malone –  за началото на производството под бранда Maison #9 бе обявено през това лято. Стана ясно още, че негов партньор в тази дейност е Джеймс Мориси, музикален мениджър от Лондон.

Но звездите не произвеждат само вино розе, някои от тях продават и по-силни напитки. Актрисата Кейт Хъдсън, например, притежава бранд за производството на безглутенова водка, която се прави с йонизирана вода, и се пречиства седем пъти. Вярно, че липсата на глутен е по-скоро маркетингов ход, но за жителите на Санта Брабара, където се произвежда алкохолната напитка, това очевидно е важно.

Дуейн Джонсън печели добре и от производството на текила.

През октомври 2019-а актьорът Дуейн Джонсън-Скалата обяви, че пуска „ръчно изработена” текила собствено производство, и призна в Instagram, че е работил наколко години над този проект. А Райън Рейнолдс е избрал за „своя” напитка джин, който се произвежда от 2018-а в Портланд. Нещо повече – изданието Fortune информираше, че актьорът участва активно в работата на фирмата. Впрочем, неотдавна той продаде компанията Diageo, която две години по-рано купи бранд за текила, един от съсобствениците на който бе Джордж Клуни.