Bentley Mulsanne Speed – специално издание

За магнатите, разкъсвани между избора дали да карат нещо бързо или нещо луксозно, отговорът е Mulsanne Speed.

 

Всички модели на „нещото“ – Bentley Mulsanne, включително Speed, се предлагат със специална значка и уникални външни и вътрешни осветителни елементи, отбелязващи 100-годишнината на производителя на луксозни автомобили.

С мощност от 530 конски сили и своя 6.75-литров двигател – V-8 с двойно турбо, тази лимузина наистина може да тегли. Но не се притеснявайте – въпреки по-спортния си характер, Speed запазва целия лукс, който традиционно се очаква от Bentley.

По-грациозните стилизиращи елементи като въглеродните влакна го отличават от останалата гама автомобили; гъвкавите амортисьори и въздушните пружини осигуряват добра опора и едновременно с това плавно возене.

Когато предпочитате да бъдете возени, то кабината на Mulsanne Speed няма да ви разочарова – тя е също толкова пищна, колкото и обикновената Mulsanne, с естествена кожа, с огромни масиви от истинско дърво и дори с охладител за бутилка шампанско с кристални аксесоари към него.

За возещите се отзад – на задните седалки, – се предлага развлекателна система. Тя представлява два 10.4-инчови дисплея, монтирани на облегалките на предните седалки и дори може да бъде допълнена с телевизионен тунер.

Функциите за подпомагане на водача като наблюдение на мъртви зони и автоматични дълги светлини са стандартни, но Bentley са ви осигурили и допълнителна опция за адаптивен круиз контрол.

Колата е изключително рядка и притежава колекционерска стойност, което изстрелва цената й до 340 000 долара за бройка. Но не бързайте да я поръчвате – всички бройки вече са продадени.