Batgirl – най-скъпият филм, който никой кинозрител няма да види

Warner Bros. и DC Films потвърдиха, че няма да пуснат най-новия си филм Batgirl по кината и на дигитални платформи, въпреки че са приключили снимките си и вече са на финалния етап на постпродукцията.

Според източници, пожелали анонимност и цитирани в New York Post, причините са, че филмът няма да върне парите, вложени в създаването му, а те са между 90-100 милиона долара.

Решението е взето, след като някакъв суров вариант на филма е преминал през така нареченото тестово показване. Резултатът от него е, че публиката не би приела добре Batgirl.

Ето защо от Warner Bros. са решили да се откажат от филма, като единствено ще платят данъците, които дължат.

Първоначално филмът трябваше да тръгне по HBO Max, но през април от Warner Bros. решиха да го излъчат в кината. Премиерата бе насрочена за 2023 година.

След сливането с Discovery през април 2022 г., от студиото се стремят да снимат само блокбъстъри.

В Batgirl става дума за дъщерята на известния комисар Гордън – Барбара Гордън, която се превръща в Batgirl и започва да възстановява реда по улиците на града, като ги „прочиства“ от престъпни елементи.

Главните роли във филма са поверени на Лесли Грейс (Барбара), Майкъл Кийтън, Брендън Фрейзър, Джонатан Кимбъл Симънс в ролята на бащата – комисар Гордън.

Негови режисьори са Адил Ел Арби и Билал Фалах, на които след тестовия показ на филма, договорите с Warner Bros. са били прекратени.

Според някои специалисти по киносагите за герои от студиото са се притеснили, че ги очаква невероятен провал, който би бил и много срамен след успеха на „Жокера“ на Тод Филипс през 2019 г., създаден във филмовото студио Джойнт Ефърт“ или „Батман“ на Мат Рийвс от 2022 г. на DC Films, 6th & Idaho и Дилан Кларк Прадакшънс.

Да не говорим, че голямата звезда, която се снима в Batgirl – Езра Милър, превъплъщаващ се в ролята на Бари Алън – Светкавицата, създава големи главоболия на екипа на филма, с подадените срещу него съдебни жалби за малтретиране.

Езра Милър.

Появиха се дори слухове, че Елиът Пейдж може да замени Езра Милър, но от Warner Bros., решиха че преработването на сценария би се превърнал в тях в супер скъп кошмар.

Не на последно място според кинокритици в момента има някаква умора или прегаряне от филмите за супергерои.

Твърде хладно публиката приема завладяващия американски фентъзи филм от 2021 г. „Вечните“ на режисьора Клоуи Жао и сценаристите Матю К. Фирпо и Раян Фирпо.

И появилият се през май 2022 г. „Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“, за който Banker Special писа, също не се радва на голям успех.

Така Batgirl ще остане като неприятен спомен за всички актьори, вложили в него талант, време и усилия.

Единствено има шанс да се превърне в един от най-скъпите филми, за който средностатистическият зрител много е чувал, но така и не е успял да види.