Barbie + Balmain = неочаквано добра комбинация

Новата муза на талантливия френски моделиер Оливие Рустен не е никоя друга, а най-известната кукла в света – Барби. Ето какво друго се знае за последната му колекция, която е изцяло вдъхновена от шедьовъра на Mattel:

 

На всички им е известно, че 62-годишната кукла е много „запалена“ по модата. По този повод редица известни дизайнери са я обличали от глава до пети: Карл Лагерфелд, Франко Москино, Оскар де ла Рента. Затова няма нищо чудно, че американската компания за играчки неотдавна се обърна с молба към Оливие Рустен, творческия директор на Balmain, да създаде както нова миниатюрна колекция за куклите Barbie, така и голяма – за хората.

Тридесет и шест годишният моделиер приема задачата присърце и създава невероятни тоалети, отличаващи се със своята яркорозова и момичешка визия. Още повече, че Оливие използва повода и за да предаде много важно съобщение чрез новата си колекция: това на мултикултурализма и приобщаването.

Новата колаборация между модния дизайнер и американския бранд „вниква“ още по-надълбоко във вселената на Барби, търсейки нейната есенция: „Един напълно модерен и дързък розов свят, който редом с „армията“ на Balmain се бори за прогреса и безграничните идеи“ – гласи новото кредо на модния лейбъл.

На свой ред феновете на Balmain и Оливие Рустен ще бъдат приятно изненадани от модния подбор, намирайки в него някои от знаковите акценти на марката и дизайнера. Например пищните якета с пагони и прочутият мотив с лабиринти – обновени с яркорозовия почерк на емблематичната играчка.

Петдесет нови модела, поднесени с щипка „щастие и изобилие“, очакват своите нови собственици. А от този линк можете да ги видите на официалния сайт на луксозната френска модна къща – www.balmain.com .