Петък, 14 януари – Очаквайте сривове в комуникационните връзки

Днес Меркурий става ретрограден и това му състояние ще продължи до 3 февруари 2022 година. Очаквайте сривове в комуникационните връзки. Възможни са проблеми с договори и споразумения – могат да се опитат да ви подведат.

Стане ли ретрограден, Меркурий, който според митологията е богът на търговците, се превръща в бога на крадците. Ето защо не се учудвайте, ако случайно по пощата ви пристигне фиш за превишена скорост, а вие изобщо нямате кола, или за данък, който реално не дължите, но според властите трябва да платите.

Проблеми ще имате и с техническите устройства. Може да ви се прииска тези дни да не ползвате абсолютно никаква техника.

Някои злобно ще отбележат, че някога, когато Меркурий ставал ретрограден, майсторите стъклари раздавали на момчетата на улицата прашки за забавление и така си увеличавали клиентелата. Днес заетите в индустрията за производство на всякакви технически джаджи не се занимават с подобни дреболии. Работят по така нареченото „целево“ програмиране на амортизацията и изхабяването на материалите.

И колкото и да е странно, тези процеси настъпват тъкмо когато Меркурий става ретрограден.

А ето какво да очакват представителите на отделните зодии:

Овни, вие уверено се движите към набелязаната цел и никакви препятствия не могат да ви спрат. По-добре обаче спрете за малко, защото може да се окаже, че сте пропуснали нещо много важно. Постоянството ви е нещо прекрасно, но не забравяйте и стратегияга си на действие.

Телци, не мислете, че всички, като вас, искат да работят и през почивните дни. Опитайте се да разкажете на бизнес партньорите си още днес за новите, страхотни идеи, които са ви хрумнали – не чакайте да дойде уикенда, за да го направите.

Близнаци, днес не е време за кариерно израстване. Не правете резки движения към постигането на амбициозната си цел. В противен случай рискувате да направите грешна стъпка с тежки последици.

Раци, днес внимателно слушайте какви слухове се носят за вас. Те са много полезен източник на информация, не го подценявайте. А ако смятате, че за вас се разпространяват само фалшиви новини, то и вие пуснете някакъв подобен слух, но с идеята да повлияе положително на имиджа ви.

Лъвове, препоръчително е днес да не се вслушвате толкова много в това, което ще ви казват познати, приятели, роднини и колеги. Проявете независимост и това със сигурност ще ви донесе късмет както в бизнеса, така и в приятното прекарване на почивката, която справедливо сте си заслужили.

Деви, днес ще получите ценен съвет от ваш бизнес партньор с доста по-голям опит от вашия. Ще бъдете учудени как е възможно толкова дълго време да не сте се вслушвали в думите му.

Везни, днешният ден ще е един от най-ярките, който сте имали-през последните месеци. Ще се чувствате уверени в себе си и ще ви бъде особено приятно да прекарате вечерта в компанията на приятни хора, с които сте се запознали наскоро.

Скорпиони, днес няма изобщо да ви се работи. Ще предпочитате да си седите пред компютъра, телевизора или някоя интересна книга, отпуснати на дивана.

Стрелци, бъдете внимателни, не се забърквайте в измами, избягвайте да отваряте всякакви съмнителни имейли. Скоро ще си дадете сметка, че нашите предупреждения не са били напразни. Запазете самообладание и работете така, както винаги сте го правили.

Козирози, днес звездите не ви препоръчват да рискувате. Внимавайте и когато предприемате действия, за които сте абсолютно сигурни, че са правилни. Проверявайте всяка своя стъпка. Това ще ви спаси от разочарования и досадни грешки в професионален план.

Водолеи, ще имате желание да промение напълно начина си на живот. Не прекалявайте!

Днес ще ви предложат бизнес оферти, които на пръв поглед ще ви изглеждат безинтересни, но не бива да бързате да ги отказвате, а помислете отново върху тях.

Риби, днес ви очакват срещи и запознанства, които ще ви бъдат много полезни за професионалното израстване. Но може да срещнете и трудности при намирането на контакт с хора, които са важни за бизнеса си. В този случай разчитайте на чувството си за хумор.