Аня Тейлър-Джой – по стъпките на Ема Радукану

Прекрасните вести за Аня Тейлър-Джой британката с американски паспорт сякаш нямат край. Преди дни модният френски бранд Dior разкри каква ще е новата роля на русокосата красавица оттук насетне.

 

След като неотдавна Ема Радукану стана новият посланик на Dior, както вече писахме, сега дойде редът и на Аня Тейлър-Джой също да “влезе” в нейните обувки. След грандиозните успехи на сериала “Дамски гамбит“, Аня има ново поле на изява – ще бъде официален посланик на дамската мода и макиаж на лейбъла, като ще бъде напътствана от Мария Грация Кюри и Пeтeр Филипс.

Аня Тейлър-Джой е само на 25 години, а не спира да жъне успех след успех.

Всичко започна от невероятното впечатление, което родената в Маями, Флорида, актриса направи с външния си вид на по време на раздаването на тазгодишните награди “Златен глобус”. На тях Аня се появи с прелестна изумруденозелена рокля, дело на Мария Кюри, и с прост, но ефектен грим на Пeтeр Филипс. За нула време визията ѝ се превърна в най-търсената в света.

Иконичната изумруденозелена рокля на Dior.

После три други нейни избора станаха иконични: ефирната древногръцка рокля за Dior Cruise 2022 в Атина; ефектният канареножълт шал за наградите „Еми“; ефектният розов ансамбъл за Венецианския филмов фестивал.

Шедьоврите на френския бранд са увековечени с натуралната красота на Аня.

Да припомним, че Аня Тейлър-Джой се ражда на 16-ти април 1996 г. в Маями, Флорида. Баща ѝ е аржентинец от британски произход, а майка ѝ – полуиспанка, полуангличанка. До 6-годишна възраст живее в столицата на Аржентина Буенос Айрес и затова не е учудващо, че красавицата говори свободно английски и испански език.

Кадър от “Минитюаристът” (2017).

Нейните емблематични роли включват вещицата Томасин във “Вещицата” (2015), нидерландката Петронела Бранд в минисериала “Минитюаристът” (2017), героинята на Джейн Остин Ема Удхаус в “Ема” (2020) и Бет Хармън в “Дамски гамбит” (2020) на Netflix.