AMG 63+ Coupe – върховно постижения на Мерцедес

Няма какво повече да пожелаете, когато става въпрос за функциите на Mercedes-AMG S63 Coupe 2020. Екстериорът се отличава с адаптивно окачване, високоефективна AMG композитна спирачна система и изпускателна генерация, както и дизайнерски функции, например, специфична за AMG решетка, изцяло LED външно осветление и габарити OLED.

 

Вътре, най-новият Mercedes-AMG S63 Coupe е зареден с първокласни опции, като отопляема и вентилирана кожа Nappa, предни седалки с 12 посоки за захранване с функция за памет и масаж, 64-цветно LED осветление на околната среда, влизане без ключ, врати с меко затваряне, както и двузонов автоматичен климатичен контрол, захранващ сенник за задно стъкло и отварящи се врати по памет Homelink. Функциите в помощ на шофьора включват: помощ при слепване на място, помощ при поддържане на лентата и предупреждение за кръстосан заден ход.

Всяко S63 AMG Coupe се задвижва от индивидуално ръчно изработен 4.0-литров би-турбо V8 двигател, който в лицето на S63 развива 603 к.с. между 5 500 и 6000 об/мин. и мощен 830нм въртящ момент, наличен между 2750 и 4500 об/мин. за умопомрачаващо ускорение. Захранването се изпраща до четирите колела чрез AMG настроена 4MATIC+ постоянна система за задвижване на всички колела, с напълно променливо разделяне на въртящия момент и AMG деветстепенна автоматична трансмисия, с монтирани на волана превключващи пера 9 G-tronic. Mercedes-AMG претендира за спринт от 0 до 100 за време от едва 3.2 секунди, в което напълно може да се вярва, благодарение на привидно безкрайната вълна от въртящия момент на мига, в който дадете газ.

Информационно-развлекателната система в Mercedes-AMG S63 Coupe може да бъде смущаваща за по-малко технологично настроения водач, но след като свикнете с нея, тя предлага някои сериозни възможности. Нещата започват с 12.3-инчов централен дисплей с висока разделителна способност, който е главният дигитален инструмент. Контролът се осъществява от система Mercedes-AMG COMAND с touch въртящ се контролер. Функциите за инфотейнмънт включват интегрирана навигация, подобрен гласов контрол, Apple CarPlay и Android Auto интеграция, както и Bluetooth аудио стрийминг, двойни USB аудио портове, HD радио приемник и SiriusXM радио с шестмесечна пробна версия. Премиумната система Burmester Surround Sound разполага с 13 висококачествени високоговорителя и 590-ватов деветканален цифров усилвател, но може да бъде надградена с 25-високоговорна система Burmester, която се използва и от скъпата марка Bugatti.

Mercedes-AMG S63 Coupe 2020 г. пакетира ценова граница, която ще събори спестяванията дори и на най-добрите клиенти. Изискват се страхотните 171 400 долара, които не включват регистрация, данък и дестинация такса от около 1000 долара. За да поставим тази цена в контекст, великолепното AMG GT Coupe започва само от 115 900 долара, 55 500 долара по-малко от S63 Coupe. Това е трудно да се оправдае, колкото и да обичате S63 AMG, а включването на опции изтласква цената експлозивно нагоре, но в крайна сметка ще карате най-изисканото купе на Benz.