Алла Пугачова закри и последната си компания в Русия

Алла Пугачова закри и последната си компания в Русия. Става дума за ABP, за чиято съдба стана ясно от данните от системата SPARK.

В началото на октомври Алла Пугачова замина за Израел, където вече замина съпругът й Максим Галкин, обявен от Министерството на правосъдието за чуждестранен агент.

Фирмата ABP работи в сферата на радиоразпръскването, в областта на звукозаписа и в издаването на музикални произведения. Молбата за ликвидация на дружеството е подадена на 23 ноември.

Алла Пугачова притежаваше 100% от компанията. Генерален директор на ABP е Елена Чупракова. След началото на военната операция съпругът на Алла Пугачова Максим Галкин изнесе концерти в Израел и прехвърли средства, получени от тях, на украински бежанци. През септември Максим Галкин беше признат за агент на чужди служби.

На 18 септември Алла Пугачова публикува пост, в който разкритикува военната операция в Украйна и поиска в знак на подкрепа към съпруга си и тя да бъде призната за агент на чужди служби.

През октомври стана ясно, че песните на Алла Пугачова вече не се излъчват в ефира на Руското национално радио и на други радиостанции. Някои от тях обясниха това свое решение с обяснението, че Алла Пугачова няма нови песни, „които да отговарят на текущите нужди на публиката“.