Афиш: По какъв начин сенките на Капка Кънева могат да ни повлияят

Четиридесет и четири годишната българска художничка ще зарадва любителите и ценителите на изкуството с нова изложба. Ето какво друго се знае за нея:

 

„Пространства на сенките“ се нарича най-новата експозиция на талантливата Капка Кънева. При нея човек може да види по-какъв начин си взаимодействат светлината, сенките и обектите, получени от картон и хартия. Това преди всичко е и една доста интересна игра, където въображението на човек може с часове да работи, осигурявайки на всеки зрител едно наистина приятно, плодовито и незабравимо изживяване.

От изложбата „Пространства на сенките“.

Откриването на изложбата ще се състои между 18-20 часа на 22-ри март в галерия „Ракурси“, намираща се на улица „Хан Крум“ № 4 А. Там тя ще бъде достъпна за всички приятели на изобразителното изкуство до 8-ми април.

От изложбата „Пространства на сенките“.

А сега няколко думи и за самата художничка:

Капка Кънева.

Капка Кънева е родена на 5-ти февруари 1978 г. в София. Завършва Художествената гимназия „Илия Петров“ през 1996-а и след това се дипломира като магистър по специалността „Книга и печатна графика“ в Националната художествена академия при доцент Стефан Груев и професор Владислав Паскалев през 2003 година. Работи най-вече в областта на илюстрацията, книжния и графичния дизайн, хартиената пластика и колажа. Член е на Съюза на българските художници, а от 2009 г. насам преподава „Илюстрация и оформление на книгата“ в специалност „Книгоиздаване“ към Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Нейни творби са притежание както на Националната художествена галерия в София, така и на галерии и частни колекции в България, Франция, Германия, Норвегия, Гърция, САЩ и други държави.