10 звезди, които имат кралско потекло

Много англоезични знаменитости в Холивуд могат да се похвалят с кръвна връзка с известните кралски родове, които са управлявали и продължават да управляват Обединеното кралство. Интересно е, че повечето от тях са не само близки колеги и приятели, но и далечни роднини.

 

1. Майкъл Дъглас

Малцина знаят, че във вените на култовия холивудски актьор тече синя кръв. Семейство Дъглас фактически са свързани с английския крал Едуард Трети (1312 – 1377), което прави Майкъл Дъглас деветнадесети братовчед на Елизабет Втора.

2. Дакота и Ел Фанинг

Кои би предположил, че двете сестри са свързани с английската аристокрация. Те се падат двадесет и втори правнучки на английския крал Едуард Трети и далечни роднини на Майкъл Дъглъс и Кейт Мидълтън. Майката на Кейт, Карол Голдсмит, е далечна внучка на същия крал, така че сестрите и херцогинята на Кеймбридж са двадесет и първи братовчедки.

3. Анджелина Джоли

По майчина линия екранната Лара Крофт е роднина на френския крал Филип Втори Огюст, и следователно двадесет и шеста братовчедка със сегашната английска кралица.

4. Селин Дион

Канадската певица е потомка на Жан Гийон и Закари Клутие, които са сред първите френски заселници на Квебек. Това свързва Селион Дион с втората съпруга на принц Чарлз – Камила, певицата Мадона, актьора Крис Прат, певицата Бионсе и други известни холивудски звезди.

5. Парис Хилтън

Нищо чудно, че внучката на хотелиерския магнат се държи като принцеса. По бащина линия родът Хилтън са далечни роднини на английския крал Хенри Втори Плантагенет, от което следва, че Парис Хилтън е двадесетата братовчедка на кралицата.

6. Хю Грант

Оказва се, че известният британски актьор е девети братовчед на Елизабет Втора. Неговото родословно дърво може да се проследи чак до Хенри Седми Английски и Джеймс Четвърти Шотландски.

7. Джони Деп

И карибският пират има благороднически произход. Той е роднина и на британската кралица (20-ти братовчед), на сестрите Фанинг и на Майкъл Дъглас. Техният общ прароднина е Едуард Трети.

8. Тилда Суинтън

Прочутата актриса е пряка потомка на шотландския крал Робърт Първи Брус, който е воювал през XIV в. с английския си съперник Едуард Първи за контрола над шотландския трон.

9. Ума Търман

Носителката на „Оскар“ е двадесет и първа братовчедка на сегашния английски монарх – Елизабет Втора. Общият им прародител е крал Едуард Първи Английски (1239 –1307).

10. Ралф и Джоузеф Файнс

Двамата братя успяха да проследят родословието си чак до шотландския крал Джеймс Втори (1437–1460), което ги прави осми братовчеди на сина на кралицата – принц Чарлз.