Жозефин Бейкър със собствен филм

Великата американо-френска актриса, певица и участничка във френската съпротива по времето на Втората световна война ще бъде в най-скоро време и екранизирана.

 

Както неотдавна писахме, Жозефин Бейкър трябва да бъде “пантеонизирана” на този 30-ти ноември. Въпреки огромната чест, желанието за продължаването на нейното наследство не стиха.

Жозефин Бейкър.

Затова не е чудно, че преди няколко дни френското кинематографско списание Le Film Français обяви новината, че в най-скоро време се задава нов биографичен филм за Жозефин Бейкър. Той ще бъде продукция на френските киностудиа Studiocanal и Bien ou Bien Productions.

Маймуна Дукуре.

До този момент, обаче, се знае много малко за бъдещата лента. Единствено, че снимките трябва да започнат през 2023-а, а режисьорът ще бъде Маймуна Дукуре. Да припомним, че тя се прочува най-вече покрай кинематографската си творба Mignonnes (2020).

Жозефин Бейкър е такъв невероятен източник на вдъхновение, не само за мен, но и за много останали. Благодарение на визуалния разказ, ще мога да разкажа по-подробно за нейния живот: нейните успехи и неволи; нейната красота; нейните борби; нейните рани; нейната човечност. Нямам търпение да започна час по-скоро с екранизацията на тази велика героиня.” – не крие вълнението си френската режисьорка, предадено чрез прессъобщение от списание Variety.