Затвор грози известна колумбийска дизайнерка заради контрабанда на чанти

Нанси Гонсалес е известна колумбийска дизайнерка на чанти. С нейните аксесоари героините от сериала „Сексът и градът“ демонстрират луксозен стил на живот.

 

 

 

Сред нейните клиенти са звезди като Салма Хайек, Бритни Спиърс и Виктория Бекъм.

Неин аксесоар е представен по време на изложба в Музея на изкуството „Метрополитън“ в Ню Йорк през 2008 година. Нейни модели чанти се продават в магазини в САЩ и Европа на цени до 10 хиляди щатски долара

През 2009 г. Нанси Гонсалес заявява в интервю за „Маями хералд“, че когато види снимка или видеоклип на известна личност с нейна чанта, изпитва чувство на огромна отговорност. Усеща, че има сериозен ангажимент да подобри творението си.

Чантите на Нанси Гонсалес.

Въпросът е как извършва това подобрение? Преди ден животът на Гонсалес се преобърна, след като бе арестувана в родния си град Кали, Колумбия, по обвинение в контрабанда на чанти от крокодилска кожа.

Обвиненията срещу нея са повдигнати в САЩ и затова ѝ предстои да бъде екстрадирана в страната на неограничените възможности.

Ако бъде призната за виновна, Гонсалес може да получи присъда до 25 години затвор, както и глоба от 500 хил. долара.

Оказва се, че вместо да подобрява артикулите си, тя се е занимавала с противозаконни дейности – поне така гласи обвинението.

Чанта от крокодилска кожа – модел на Нанси Гонсалес.

Тъй като за продажбата в САЩ на определени видове стоки от крокодилска кожа се изискват специални разрешителни, които струват скъпо, тя е решила да си спести тези средства чрез контрабанда.

Уреждала е хора, които да летят от Колумбия за САЩ, пренасяйки в багажа си по минимум четири дамски чанти. Така тя е прехвърлира контрабандно стотици артикули, като е плащала на пътници да ги пренасят в личния си багаж с полети до Съединените щати.

Актриси с чанти на Нанси Гонсалес.

Нанси Гонсалес ги инструктирала, в случай че митничарите ги попитат, да казват, че чантите са подаръци за роднини.