За какво харчат парите си победителите от тото

Повечето от нас поне веднъж са се замисляли за какво биха използвали паричната си награда: за спестявания, екскурзии, ново жилище, откриване на собствен бизнес и така нататък. Но има късметлии, чиито идеи са колкото оригинални, колкото и куриозни.

Вивиан Никълсън – 3 млн. паунда

Когато британката спечелила от футболните си залози през 1961 г. сумата от 152.300 паунда (в днешно време се изчисляват на 3 млн.), веднага поръчала шикозни рокли от известния лондонски универсален магазин Harrods, купила няколко луксозни автомобила, а останалата сума похарчила за дълги пътешествия из Европа и Съединените щати. До 2016-а портфейлът ѝ почти се изпразнил, въпреки пълния гардероб с дрехи haute couture, според английския вестник Daily Mail.

Пол и Дениз Хардуер – 5 млн. паунда

Животът на съпрузите се преобръща на 180 градуса, когато печелят невероятната сума. С парите си първо заминават на празничен круиз, след това изплащат ипотеката си и купуват още три имота освен новата къща-мечта, която се намира в графство Съмърсет в Югозападна Англия. Въпреки всичките тези покупки, Пол и Дениз мислят и за бъдещето на сина си, покривайки всичките му студентски такси в университета Оксфорд Брукс.

Боб Ерб – 25 млн. канадски долара

Канадският активист за легализиране на  марихуаната печели крупната сума през 2012-а, след като си купува поредния лотариен билет от 43 години насам. Сезонният строителен работник съобщил, че възнамерява да продължи да работи, за да дарява заплатите си на хранителна банка. Целта на подобни банки е да помагат на хората, които нямат пари дори за храна. Ерб дарява 1 млн. долара на ежегодното събитие 420 Day, чиято цел е да подпомогне  узаконяването на марихуаната.

Мерл и Патриша Бътлър – 656 млн. долара

Живеещите в Илинойс съпрузи изпитват известни колебания  какво да правят с парите си, след като получават солидната сума от американската лотарийна игра Mega Millions преди 7 години. Но и двамата са единодушни, че искат да бъдат похарчени с мярка и мисъл. Според списание Forbes семейството решава първо да се посъветва с финансовите си  съветници и адвокати, преди да предприеме каквито и да е било действия.

Джонатан Варгас – 35.3 млн. долара

Да станеш милионер само на 19 години – точно това се случва и на младия Варгас през 2008 година. С неочакваната печалба той създава телевизионното предаване „Wrestlicious TakeDown“, което се задържало на екран само един сезон. Впоследствие победителят изпитва постоянни  угризения на съвестта, че е изхарчил цялата си печалба за шоуто със скандално облечени кечистки, изпълняващи и комедийни номера.

Джон и Линда Кути – 319 млн. долара

Джон и съпругата му Линда решават да дарят част от печалбата си от Mega Millions за изграждането на воден лунапарк в чест на родителите си. В резултат даряват близо 200 хил. долара  за изграждането на Spray Park в Грийн Айлънд, Ню Йорк, по информация на The Albany Times Union.

Джанит Лий – 18 млн. долара

Някои победители са страстни привърженици на уважаваните от тях политически партии, например производителката на перуки от Южна Корея Джанит Лий. Южнокорейксата демократическа партия била добре субсидирана от късметлийката, която спечелила паричната награда през 1993 година. Впоследствие на застъпничката ѝ се стъжнило много, въпреки щедростта й. Осем години по-късно даренията й, съчетани с игрите на комар и дълговете по кредитни ѝ карти, я оставят без пукнат грош.