Янг Бинглин – най-възрастният геймър в света

Осемдесет и осем годишният китаец счупи световния рекорд на „Гинес” за най-стария почитател на видеоигрите от мъжки пол.

 

 

Янг Бинглин стана сензация в Китай, след като започна да споделя клипове от игралните си сесии. За нула време мъжът се сдоби с над 280 хил. последователи.

Рекордьорът с любимото си занимание.

Роден през 1936-а във Фуджоу, провинция Фудзиен, азиатецът прекарва по-ранните си години в научни изследвания и инженерство, свързани с добива на нефт и газ в провинция Южен Съчуан. След като се пенсионира през 1996 г., по данни на официалния сайт на “Гинес”, господин Янг преоткрива радостта от тениса на маса и видеоигрите.

Янг със съпругата си.

Не след дълго китаецът не само може да се похвали с няколко конзоли като Xbox и PlayStation, но и списъкът му от купени видеоигри надхвърля 500: в това число и Tomb Raider, Resident Evil и Sniper.

Със скъпия подарък от почитателите му.

Впоследствие неговите млади фенове, които лично му подаряват PlayStation 5, го вдъхновяват да опита да счупи рекорда на „Гинес” за най-възрастен мъжки геймър. Наред с това Янг Бинглин иска да покаже на света, че човек никога не е прекалено стар, за да преоткрие радостта от играта с видеоигри.

Янг с внуците си.

Разбира се, китаецът разнообразява ежедневието си като не седи по цял ден пред компютъра или телевизора, гледайки по този начин да вдъхнови и мотивира по-младите поколения да водят по-здравословен и пълноценен начин на живот.