„Вог“ с коментар за тоалетите на Мария Бакалова в Кан

Филмовият фестивал в Кан завърши, но българската актриса Мария Бакалова, участвала във филма на Весела Казакова и Мила Минева и „Жените наистина плачат“, продължава да е в устата на модните списания. „Вог“ коментира футуристичния ѝ вид.

 

„Българската актриса Мария Бакалова не за първи път излиза на червения килим“ – започва отдалеч журналистката на „Вог“ Лиана Сатънстайн и припомня появата на българката на церемонията по връчването на „Оскарите“ през април 2021 година. Тогава Бакалова бе номинирана за най-добра поддържаща роля за участието си в комедията „Борат 2“.

След това Бакалова се появи в Кан – като първо присъства на премиерата на „Титан“ – шумно рекламирания френско-белгийски хорър, режисиран от французойката Жюлия Дюкурно, който спечели „Златната палма“, а после позира заедно с част от екипа, създал „Жените наистина плачат“ в определеното време за снимки за медиите.

При първия случай бе облечена в ретро комплект от две части на Louis Vuitton от есенната му колекция за 2021 година, а при втория – със зелена рокля, комбинирана с къс клин и чифт бели ботуши с розови и черни светкавици – отново на Louis Vuitton.

От „Вог“ коментират, че вторият ѝ тоалет е по-подходящ за веселата ѝ страна, на която зрителите стават свидетели във филма на Саша Барън Коен, отколкото на драматичната ѝ роля във филма на Весела Казакова и Мина Милева. В „Жените наистина плачат“ Мария Бакалова играе ролята на ХИВ-позитивната Соня, която постоянно се сблъсква с жестокото отношение на средата – патриархална и постсоциалистическа.

И при двете публични появи на Бакалова в Кан за външния ѝ вид се бяха погрижили личната ѝ стилистка Джесика Пастър, фризьорът ѝ Байрън Уилямс и гримьорката Валерия Ферерия. Тях Бакалова определя като „моя супер екип“.

„Когато правите нещо за първи път, то винаги е запомнящо се и невероятно“ – коментира българската актриса двете си големи изяви на червения килим.

И уточнява, че за Кан искала нещо по-различно.

„Всички знаят, че обичам красивите рокли и блясъка и това е, на което исках да заложа на церемонията по връчването на „Оскарите“, но в Кан исках всички да видят различната ми страна. Исках да бъда свежа и малко хаплива“, казва тя. „Това е, което ми допадна в непринудения и свежарски стила на Louis Vuitton.

Особено ми хареса този зелен цвят, който ви придава онзи футуристичен стил ала Jetson!“ – подчертава Мария Бакалова, правейки реверанс към анимационното изкуство и по-специално към известната анимация на „Хана-Барбера“ – „Семейство Джетсън“.