“Васко Жабата” покорява и Америка

Нашумелият в TikTok музикален хит премина границите и на Сърбия, отправяйки се вече и към Страната на необятните възможности, благодарение на музикалния гигант Warner Music.

 

Песента на оркестър „Камчия“ („Комбайна вършачка“), знакова ретро чалга от 90-те години, най-накрая привлече интереса и на Warner Music. Това стана възможно благодарение на популялизирането ѝ в нашумялата социална мрежа TikTok, след като мелодията се изкачи до първите места в Сърбия, Хърватия, Словения, Германия, Австрия, Турция, Нидерландия, Швеция и Швейцария.

Преди броени дни списание Banker Special писа за успехите на Рут Колева, която също подписа с мейджър лейбъла (Warner Music). Ремиксът, също като новия хит на Рут (Superpower), достига до Warner Music чрез помощта на българския лицензиант  „Орфей Мюзик“.

Кадър от видеоклипа към официалния ремикс на Фабрицио Паризи.

В интерес на истината, Warner Music издаде и ремикс на „Васко Жабата“ – дело на даровития италианския диджей Фабрицио Паризи. За италианския музикант се знае, че е сред най-популярните италиански DJ артисти в Източна Европа и Близкия Изток. Фабрицио не само е изнасял над 3500 концерта по цял свят, но има и поне 7 сингъла, пускани по каналите на MTV. Допълнително се знае, че Фабрицио е и с български корени, което обяснява защо така добре разбира ориенталските и балканските ритми.

Фабрицио Паризи.

Оттук можете да чуете официалния ремикс на италианеца, който вече е бил гледан над 260 хил. пъти – https://www.youtube.com/watch?v=I3dUDqnmUgw&t=77s .