„Индиана Джоунс 5“ е напът: Фийби Уолър-Бридж е назначена

По всичко личи, че популярният и измислен герой на Джордж Лукас – Индиана Джоунс – скоро няма да излезе в пенсия. Гигантът „Дисни“ обяви, че е планиран нов филмов проект, който да се появи в киносалоните на 29-ти юли 2022 година. Ето какво друго се знае за предстоящия киносюжет:

 

За петата част се заговори още преди няколко години, като идеята бе Харисън Форд, Стивън Спилбърг и Джордж Лукас да се завърнат за новия проект. Но поради най-различни поводи, свързани със забавяния (включително и пандемията от COVID-19), предстоящата кинолента бе отлагана с години, докато най-сетне дойде заветният ѝ час.

Кадър от „Похитителите на изчезналия кивот“ (1981).

Неин режисьор ще бъде американецът Джеймс Манголд ( „Копланд“ (1997), „Луди години“ (1999), „Да преминеш границата“ (2005). Франк Маршал, Катлийн Кенеди и Саймън Емануел са продуценти, а Стивън Спилбърг е изпълнителният продуцент. В интерес на истината, последният трябваше да режисира филма, но през февруари реши, че Джеймс Манголд ще го замести, за да „връчи камшика на Инди на следващото поколение, което ще внесе своята гледна точка в историята“.

Франк Маршал, Катлийн Кенеди и Саймън Емануел.

Спилбърг обеща на феновете да не убива всеобщия любимец – приключенец. И талантливият Джон Уилямс също се завърна, за да създаде саундтрака към петата част. Впрочем филмът все още няма официално заглавие.

Джеймс Манголд и Стивън Спилбърг.

До този момент все още не се знае за какво точно ще се разказва във визуалния разказ, но бе потвърдено, че ще бъде продължение на последната част „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“, излязла през 2008 година. За всеобща радост Харисън Форд отново ще се превъплъти в образа на безстрашния Индиана Джоунс.

Преди броени дни се разбра и кой друг актьор ще се снима със 78-годишната звезда. „Дисни“ публикува снимка с послание в Instagram профила си: „Новото приключение на #IndianaJones започва на 29-ти юли 2022 година. Британската актриса Фийби Уолър-Бридж се присъединява към Харисън Форд за петата част на иконичния франчайз. Неподражаемият Джон Уилямс също се завръща, за да композира филмовата музика“.

Все още не се знае каква роля ще изпълнява Уолър-Бридж: дама в беда, герой на деня или новият злодей. Тридесет и пет годишната актриса е позната на зрителите от хитовия сериал „Боклук“ (Fleabag) от 2016-2019 година. Тя е и изпълнителен продуцент на „Убивайки Ийв“ (Killing Eve).

Фийби Уолър-Бридж.

Но каква ще е ролята ѝ в „Индиана Джоунс 5“ и за какво ще се разказва в него, предстои да разберем.