Виктория Бекъм изпитва „ярост и стрес”: Защо известната дизайнерка си навлече истинско цунами от критики

Репутацията на Виктория Бекъм претърпя сериозен удар.  Потребителите на социалните мрежи се разгневиха не на шега научавайки, че тя се е възползвала от парите на данъкоплатците, за да пусне сътрудниците на бранда в неплатен отпуск.Самата Бекъм счита себе си за жертва на несправедливи обвинения.

 

На 19 апри Dayli Mail съобщи, че 30 служители на модния бранд на Виктория Бекъм са излезли в неплатен отпуск, а модната къща се е възползвала от предложението на правителството да компенсира разходите от бюджета. „Ние работим упорито за това да защитим ценни сътрудници на бранда Victoria Beckham, съхранявайки нашата компания в добро здраве”, написа по този повод представител на модната къща.

Малко след това The Sun организира анкета, чиито резултати показват следното: Осемдесет на сто от читателите не одобряват решението на Виктория Бекъм, чието семейно състояние е 335 млн. паунда, по данни на британските медии.

В същото време известни телевизионни водещи като Пиърс Морган и Рики Джервейс, разкритикуваха дизайнерката, че е решила да използва не собствени средства, а пари на данъкоплатците.

В резултат върху Виктория Бекъм се изсипа градушка от телефонни позвънявания от мениджъри на бранда. Както съобщава Daily Mail, позовавайки се на собствен източник, те се опитвали да разберат как да спасят репутацията – своята и на компанията.

В отговор, изпадналата в „ярост и стрес” Виктория започнала да ги пита защо да не може да прибегне до тази схема, която британското правителство е предложило на всички предприемачи в страната. Източникът на изданието отбелязва, че обстановката е била „ужасно напрегната”. Ударът по репутацията на бившата участничка в група Spice Girls не можа да смекчи дори решението й да се откаже от заплатата си в периода на ограниченията заради пандемията. Британците тутакси припомниха на Виктория за придобития неотдавна разкошен пентхаус в Маями за 20 млн. паунда. Коментарите под постовете й Instagram също не допринасят за повдигане на настроението:

„Бекъм е разглезена богаташка, която принуждава правителството да плаща на служителите й, ужас!”.

„Прекрасни дрехи, но отвратителни морални качества“.

„Престанете да искате от трудолюбивите данъкоплатци да покриват разходите на вашата фалирала компания… Има хиляди по-талантливи хора, които, обаче, нямат такива връзки…”.

„Обожавам нещата, които правите! Колко жалко, че никога не мога да си ги купя, затова пък мога да си позволя да си плащам данъците, които ще отидат за заплати на вашия персонал. Позорно е, Виктория Бекъм”.

Имотът в Маями.

Според планът, предложен от британския кабинет на 1 март, работодателите могат да подават заявления за помощ от държавата и да пуснат служителите си в неплатен отпуск, вместо да ги уволняват в периода на пандемията. Трудоустроените получават до 90% от заплатата си от бюджетните средства, но сумата не бива да надхвърля 2500 паунда. Планът е разчетен да действа три месеца. Великобритания взаимства системата на неплатените отпуски от САЩ – това е новост за Обединеното кралство. По данни на „Би Би Си”, на 20 април, първият ден за приемане на заявки от работодателите, още през първите часове са постъпили запитвания от 67 хил. души.

Но Виктория Бекъм не е единствената милионерка, която използва средства от джобовете на данъкоплатците заради принудителния престой на служителите си. Вълна от критики се стовари и върху Стела Макартни, чието състояние по данни на The Sun, е 60 млн. паунда.

Стела Маккартни.

„Това, което направи тя е неправилно от морална гледна точка и социално неприемливо, – заяви за Daily Mail един от служителите на модната къща Stella McCartney. – Ние очаквахме много повече от Стела, но тя демонстрира липса на преданост. Тя се гордее със своята грижа за обществото, но нас просто ни захвърлиха”.