„Игра на тронове“ със заслужен по-добър край

Добра новина за почитателите на култовата поредица „Игра на тронове“. Още след излъчването на финалния епизод на телевизионните серии – на 19-и май 2019-а – феновете останаха доста разочаровани от така дългоочаквания край. Но няма страшно. Преди няколко дни лично авторът – американецът Джордж Реймънд Ричард Мартин – вдъхна надежда, че финалът в книгите му ще бъде много по-различен от този в сериала. Ето какво се знае до момента.

 

В интервю за чикагската медия WTTW, 72-годишният автор сподели, че вече е започнал с писането на предпоследния том на „Игра на тронове“.

Джордж Р.Р. Мартин по време на интервюто.

Джордж Мартин призна, че е силно разочарован, че телевизионният филм доста се различава от книжния си „събрат“. Сценаристите са си позволили различни своеволия, без дори да поискат неговото мнение или съгласие. Ето защо решението му – изцяло да промени края на поредицата в последните две книги – със сигурност ще се хареса на феновете, които са се разочаровали от сериала.

Кадър от последния епизод на „Игра на тронове“.

В същото време роденият в Байон, Ню Джърси, звезден писател получи почетното звание doctor honoris causa от Северозападния университет (Northwestern University) в Еванстън, Илинойс, където е следвал.

Северозападния университет (Northwestern University ) в Еванстън, Илинойс.

По време на интервюто за чикагската медия WTTW Джордж Р.Р. Мартин разказа и любопитни подробности от по-ранните си години – разкри какво е запалило страстта му за писане, какви вълнения е имал покрай преместването на семейството му от Ню Джърси в Илинойс. Цялото интервю можете да видите оттук – https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=3Q6nEhIzkkg .