Снимки не от чужбина, а пред блок 100 в пловдивския „Тракия“

Когато става дума за предблоково пространство, мнозина от нас си представят нещо много занемарено и в типичен соц стил. Да, но невинаги е така. Преди броени дни живущите в блок 100 в пловдивския район „Тракия“ демонстрираха, че всичко това може да се промени. Ето как.

 

Пред въпросния блок 100 пространството вече наподобява на приказен оазис от детските книжки – изкуствено езерце с водни лилии, сума ти саксии с прекрасни растения и засадени цветя, чисти дървени пейки. Навсякъде цари чистота и порядък. А именно живущите в блока сами са запретнали ръкави, за да превърнат мечтата си в реалност.

Възможно е да са били мотивирани и от действията на районния кмет – Костадин Димитров, който всяка година прави конкурси за най-поддържано междублоково пространство.

Едни от първите снимки на оазиса – направени и качени в дигиталното пространство, са дело на пловдивчанката Мария Михалакева. Реакциите не закъсняват и са все позитивни. Сред тях е и коментарът на една дама, която си помислила, че снимките не са от България, а от чужбина.

Живущите в блока споделят, че целият „разкрасителен“ процес им е отнел около четири години и в него са вложили лични материали и средства. Единствено администрацията на район „Тракия“ им е помогнала с изливането на бетонната част. Така те са добър пример за подражание – знак, че дали ще живеем в красива и подредена среда, зависи лично от всеки от нас. От нашето желание, визия и труд.